פתח לשיפור היחסים? אחרי יומיים של סירוב מנומס להצעה הישראלית להגיש סיוע לטורקיה בהתמודדות עם רעידת האדמה העזה שפקדה אותה, פנו הערב הרשויות באנקרה לירושלים בבקשת עזרה.
טורקיה ביקשה ציוד רב, בתים ניידים ואוהלים מלמעלה מ-30 מדינות, בהן ישראל, אחרי שבאנקרה סופרים יותר מ-400 הרוגים ברעידת האדמה, רבים מהם עדיין נמצאים מתחת להריסות. "הודענו לכל המדינות שהציעו לנו עזרה, כולל ישראל, כי אנו מבקשים פריטים ספציפיים למצבי החירום המשניים כמו בתים ניידים, מכולות ואוהלים", אמר גורם רשמי באנקרה לסוכנות רויטרס.
הטורקים ביקשו מישראל בעיקר מבנים ניידים (יבילים) שבהם יהיה ניתן לשכן פליטים שבתיהם נהרסו ברעידת האדמה. מלשכתו של שר הביטחון, אהוד ברק, נמסר הערב כי הוא "הנחה את מערכת הביטחון להטיס סיוע מיוחד לטורקיה, בעקבות רעש האדמה ולאחר שהתקבלה בקשה מצד השלטונות באנקרה". גם במשרד החוץ בירושלים אישרו את קבלת הבקשה הטורקית הרשמית.
לפי הבקשה שהועברה מטעם משרד החוץ הטורקי, מבקשת אנקרה סיוע מירושלים בהעברת מבנים ניידים וציוד לחילוץ נפגעים. אלו, כאמור, יוטסו לאזור האסון כבר מחר בצהריים על ידי אנשי משרד הביטחון. בשלב זה לא מדובר בשיגור משלחת סיוע גדולה של פיקוד העורף כפי שנוהגת ישראל להציע באירועים דומים ברחבי העולם.
מניין ההרוגים ברעש האדמה העז שפקד את מזרח טורקיה עומד, לפי שעה, על 432 בני אדם. בימים האחרונים שוחח ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם מקבילו הטורקי - רג'פ טאיפ ארדואן, והציע לו את עזרתה של ישראל בהתמודדות עם אסון הטבע הכבד.
גם נשיא המדינה, שמעון פרס, שוחח עם מקבילו באנקרה, עבדוללה גול, ואמר לו כי "מדינת ישראל משתתפת בצערכם בעקבות רעידת האדמה שגבתה קורבנות מבני עמך".
פרס אמר עוד: "אני מדבר כאדם, כיהודי וכישראלי שזוכר ומודע היטב לעומק היחסים ההיסטוריים בין שני העמים שלנו וממקום זה אני משגר בשם העם כולו תנחומים למשפחות הנספים . בעת קשה זו, מדינת ישראל מוכנה להגיש כל סיוע שיידרש בכל מקום ברחבי טורקיה ובכל עת".