בעקבות חשיפת העיתון "ניו יורק טיימס" של מסקנות דוח ועדת פאלמר על המשט לעזה, אומרת ח"כ חנין זועבי כי "הדוח אינו מהווה ביקורת מספקת על מדיניות הסגר של מדינת ישראל על עזה, כמו גם על האלימות המכוונת בה נהג הצבא בעת ההשתלטות על האונייה".
דוח פאלמר מתפרש על 105 עמודים ויתפרסם באופן רשמי מחר בשעות הערב. על רקע האולטימטום שהציבו בטורקיה לישראל להתנצל עד מחר על התקרית או להיערך לניתוק היחסים בין שתי המדינות, מתחו חברי הוועדה ביקורת על אנקרה - שלהערכתם "יכולה הייתה לעשות יותר" כדי למנוע מארגון IHH לצאת להפלגה לכיוון עזה.
זועבי, מי שהשתתפה במשט המרמרה ועוררה סערה ציבורית בישראל, אמרה הערב כי "אף דוח בינלאומי לא יכול להפוך סגר שאינו לגיטימי ואינו מוסרי, על מליון וחצי בני אדם, לסגר חוקי". זועבי חזרה והדגישה את הצורך בהקמת ועדת חקירה בינלאומית, שתוסמך לחקור את יחידת הקומנדו הישראלית ואת אלו ששלחו אותה, וכן לתת דין על הנסיבות האמיתיות למותם של תשעת הפעילים שנהרגו על הספינה בחודש מאי 2010.
לדבריה "הצבא פעל באגרסיביות, באלימות ובאדישות מוחלטת לחיי בני אדם, קביעת האו"ם כי ההשתלטות הייתה בלתי מידתית רק מאששת את דבריי - לא הייתה הנחיה ברורה להימנע מהרג".
"על העולם החופשי ללחוץ על ישראל להקים ועדת חקירה בינ"ל"
זועבי הוסיפה כי "דוח זה לא הצליח להתחמק מהלחצים שהפעילה ישראל על האו"ם ועל גורמים בינלאומיים, שכן קבע כי המצור ואף ההשתלטות על המרמרה הנם חוקיים. הצורך של ישראל להקדיש מאמצים אדירים ותקציבי ענק, ולהפעיל מערכת לחצים ופרופגנדה כנגד המשט, היא דווקא סימן שישראל חוששת מחשיפת האמת".
לדברי ח"כ זועבי, "לא די בתשלום פיצויים, כי אם על ישראל להסכים להקמת ועדת חקירה בינלאומית ולהעמיד לדין את האחראים להרג, ועל העולם החופשי להמשיך ולהפעיל לחצים לכיוון זה". היא הוסיפה כי "המשט לא ייצג את ה-IHH או כל ארגון ספציפי אחר, אלא את הקונצנזוס הבינלאומי כנגד סגר פושע כלפי בני אדם. הפעילות הבינלאומית לשבירת הסגר תימשך, מדינת וישראל לא יכולה לשלוט בדעת הקהל הבינלאומית או לעצור את העולם החופשי מפעילות פוליטית לשבירת הסגר".
חברי ועדת האו"ם קבעו: "חיילי צה"ל נתקלו בהתנגדות אלימה ומאורגנת"
בדוח פאלמר נכתב כי במהלך ההשתלטות על ה"מרמרה", נתקלו חיילי צה"ל "בהתנגדות אלימה ומאורגנת מצד קבוצת נוסעים, שאילצה אותם להשתמש בכוח להגנה עצמית".
על ארגון IHH נכתב כי המשט היה "ניסיון פזיז לפרוץ את הסגר הימי" וכן כי "קיימים ספקות רבים ומוחשיים באשר למטרות ולייעדים האמיתיים של פעילי הארגון".
עם זאת, הם מתחו ביקורת על ישראל וקבעו כי מידת הכוח שהפעילו לוחמי השייטת הייתה "מוגזמת, בלתי מידתית ולא הגיונית – שהביאה לאובדן חיי אדם בלתי מתקבל על הדעת". בין היתר, הם ציינו כי "ממצאים משפטיים הוכיחו כי רוב ההרוגים נורו למוות כמה פעמים, גם בגבם, או מטווח קצר מאוד. אילו ראיות שלא הוצגו כראוי בחומר שהעבירה ישראל לוועדה".