חודשיים וחצי אחרי שיצאה לכיוון ישראל, הגיעה הבוקר הספינה הטורקית "מרמרה" לעגון בנמל טורקי. זאת, לאחר מסע שארך יום וחצי. הטלוויזיה הטורקית שידרה תמונות של הספינה הטורקית מגיעה לנמל איסכנדרון, יחד עם עוד שתי ספינות טורקיות שנטלו חלק במשט האלים, שהסתיים במותם של תשעה בני אדם על הסיפון.
ביום חמישי עזבו שלוש הספינות את נמל חיפה, מלוות בצוות טורקי מיוחד שהגיע לישראל על מנת לגרור אותן בחזרה לטורקיה. זאת, לאחר שבועות רבים בהם התעקשה ישראל שלא לשחרר את הספינה - חרף המחאה הטורקית. היו אף שהציעו להפוך אותה לאטרקציה תיירותית אל מול חופי חיפה. בסופו של דבר, לאחר מגעים אינטנסיביים ולחץ טורקי, החליט הדרג המדיני להשיב את הספינות לטורקיה.
במספר כלי תקשורת טורקיים דווח כי ישראל התנתה את שחרור הספינות והשבתן, בהבטחה טורקית כי לא ייצאו משטים נוספים לכיוון רצועת עזה. על פי הדיווחים, ישראל העבירה את הבקשה על מנת למנוע משברים דיפלומטיים נוספים, עם מדינות שמעוניינות לשלוח משטים הומניטריים לרצועת עזה.
ישראל: נשתף פעולה בחקירת המשט באו"ם
השבוע הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי ישראל הסכימה לשתף פעולה עם ועדת החקירה שיקים האו"ם לחקירת אירועי המשט הטורקי. זאת, לאחר הסכמה של שרי השביעייה למהלך. על החלטתה של ישראל עדכן נתניהו את מזכ"ל האו"ם באן קי מון.
הוועדה צפויה להתחיל לעבוד כבר השבוע, ועל פי דיווח בעיתונות הטורקית, צפויה הוועדה לפרסם מסקנות ראשונות באמצע ספטמבר. "ההחלטה התקבלה לאחר מגעים מדיניים שהתקיימו בשבועות האחרונים, במטרה להבטיח שמדובר בפאנל ובכתב מנדט מאוזנים והוגנים", נמסר השבוע מלשכת ראש הממשלה.
"לישראל אין מה להסתיר", אמר נתניהו בתום שיחתו עם באן. "ההיפך הוא הנכון. האינטרס הלאומי של מדינת ישראל הוא להבטיח, שהאמת העובדתית על כלל אירועי המשט תצא לאור בעולם כולו, וזה בדיוק העיקרון שאנו מקדמים".
בראש ועדת החקירה של האו"ם צפוי לעמוד ראש ממשלת ניו-זילנד ג'פרי פאלמר, כשלצדו ישתתפו בחקירה גם נציגים מארצות הברית, האו"ם, ישראל וטורקיה. התעקשותה של טורקיה לקבל התנצלות רשמית על אירועי המשט עדיין עומדת בעינה.
טורקיה מציגה: חיילי השייטת מדממים