שבדיה הרשמית אמנם מתנגדת לחרם על ישראל, אך איגוד עובדי הנמלים במדינה הסקנדינבית יחל החל מהלילה בחצות - לא לקבל או לשלוח סחורות לישראל ומישראל, כמחאה על אירועי המשט לעזה.
החרם מתחיל כאמור בחצות, ויסתיים בחצות ביום חמישי בשבוע הבא. בהודעה מטעם האיגוד נכתב כי "הסיבה ל'סגר' (כך מכנה הארגון את החרם על הסחורות - ברמיזה לסגר על עזה) היא המתקפה הפושעת חסרת התקדים על משט השלום לעזה".
"מספר פעילי שלום נהרגו בידי הקומנדו הישראלי ומשתתפים אחרים נעצרו ללא כל סיבה", מסבירים עובדי הנמלים. "הארגון תומך במשט לעזה, ומעוניין למחות כנגד ממשלת ישראל, הפעולה ונגד הסגר ממנו סובלת אוכלוסיית עזה".
העובדים דורשים כי "ממשלת ישראל תכבד את החוק הבינלאומי, תסיר מיידית את הסגר על עזה, ושהתקיפה תיחקר באופן אמיתי. האיגוד יעודד ארגונים ואיגודים אחרים לנקוט יוזמות דומות. אנו קוראים לחרם כללי על סחורות ישראליות עד שזכויות הפלסטינים יקוימו באופן כללי, ועד שהמצור על עזה יוסר".
שגריר ישראל בשבדיה, בני דגן, מסר בתגובה לחדשות 2 באינטרנט כי "ממשלת שבדיה והאופוזיציה הראשית, המפלגה הסוציאל דמוקרטית, הביעו במהלך כל הפרשה האחרונה של המשט לעזה התנגדות לחרם על ישראל. הממשלה השבדית אף אמרה שיש להגביר את הדיאלוג ואת המגעים עם ישראל".
השמאל השבדי דחק - אך שר החוץ אמר "לא" לחרם
בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בפרלמנט השבדי, החליט שר החוץ קארל בילדט שלא להחרים את ישראל, למרות קריאות רבות שנשמעו במדינה לעשות זאת, בעיקר בקרב האופוזיציה המקומית.
"העובדה שעל ישראל לחקור את התקרית עצמה היא מובנת, אבל זה לא מספיק. זה התרחש במים בינלאומיים ולכן החקירה צריכה להתרחש במסגרת בה מעורב גם האו"ם", אמר בילדט באותו דיון.
דובר יחסי החוץ של מפלגת השמאל בשבדיה, "המפלגה הכחולה", האנס לינדה, בירך בדיון על עמדתו הברורה של שר החוץ בנושא, אך טען כי דיבורים אינם מספיקים. "זה הופך ליותר ויותר ברור שגינוי לבדו אינו מספיק. שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל חייב להיפסק".
אוברה אלין, חבר מפלגת השמאל, אמר בדיון כי חרם על כל הסחורות הישראליות מהשטחים הכבושים עשוי להיות תגובה נאותה לאירוע המשט. אך בילדט סיכם ואמר - "הפוליטיקה חייבת להתעלות מעל הקטנוניות. בוקר טוב! תהיו רציניים! מדיניות חוץ היא לא מגרש משחקים".