המשבר הדיפלומטי אליו נקלעה ישראל בעקבות פעולת צה"ל על ספינת המרמרה, כנראה יחמיר בשבועות הקרובים.
מועצת זכויות האדם של האו"ם שהתכנסה בז'נבה, החליטה לשגר לאזורנו משלחת לבדיקת עובדות המקרה. המינוח הזה מוכר לממשלה בישראל, מכיוון שהאו"ם העניק את אותו מנדט בדיקה לועדת בראשות הפרופסור גולדסטון, שבדקה את התנהלות ישראל במבצע עופרת יצוקה בחורף 2009.
כאשר הובאה ההצעה לבדוק את נסיבות המקרה, הצביעו בעדה 32 מדינות ורק שלוש מהן התנגדו: ארה"ב, קנדה והולנד.
משרד החוץ תקף בחריפות את ההחלטה לחקור את פעולת צה"ל.
דיווח: אובמה ביקש לבטל את הפגישה עם נתניהו
מקורות בבית הלבן חשפו כי אובמה הוא זה שהחליט לבטל את הפגישה עם ראש הממשלה נתניהו שהייתה אמורה להתקיים אך בוטלה בעקבות האירועים, ולא להיפך.
על פי הדיווחים, פמליית ראש הממשלה שהייתה בזמן ההשתלטות על המשט בקנדה קיבלה מסר ברור מהאמריקנים כי כדאי לדחות את הביקור בוושינגטון. לדברי מקורות, דווקא הפרופיל הגבוה שתוכנן לביקור הוא שעורר חששות בממשל אובמה.
הפגישה שתוכננה בין אובמה לנתניהו היתה אמורה לאחות את הקרע שנפער בין ירושלים לוושינגטון ולשכך את חששות הקהילה היהודית בארצות הברית. בנוסף, היו אף הערכות שאובמה עמד לנצל את הזדמנות הפגישה ולהודיע על כוונתו לבקר בישראל לקראת סוף הקיץ הקרוב.
ארדואן: אפילו במלחמה לא הורגים נשים וילדים
בנאום שנשא בפרלמנט הטורקי, תקף ראש ממשלת טורקיה רג'יב טייפ ארדואן את פעולת ישראל. "החלטנו בשלב ראשוני לבטל 3 תרגילים צבאיים שהיו מתוכננים להתקיים בשיתוף עם ישראל ולהחזיר את השגריר הטורקי שנמצא בישראל חזרה לטורקיה", אמר.
"אני מעוניין להביא את הפצועים הטורקיים לטיפול בטורקיה ויש לי את כוח לעשות זאת. אני מתכוון לשלוח מטוסים טורקיים לישראל שיביאו אותם לארץ מיד", אמר והאשים את ישראל בהעלמת פרטים על מה שאירע במהלך המבצע.
ראש ממשלת טורקיה המשיך לתקוף: "יש כללים שלפיהם נוהגים. גם במלחמה לא תוקפים נשים וילדים - ומה שישראל ביצעה הוא בלתי מתקבל על הדעת". זו נקודה שחורה בהיסטוריה", ציין ארדואן. "אפילו הפיראטים ששדדו ספינות בלב ים לא התנהגו כמו הישראלים".
"מי שביצע את המעשים הללו חייב לשלם את המחיר על כך", ארדואן סיכם וקרא לקהילה הבינלאומית לחקור את פעולת צה"ל.