גם בחלקה השני של עסקת שליט ישוחררו אסירים שהיו מעורבים בעקיפין ברצח ישראלים: שב"ס פרסם הערב את רשימת 550 האסירים הנותרים מתוך ה-1,000 אותם ישראל הסכימה לשחרר במסגרת חלקה השני של העסקה. אותם אסירים גם לא יגורשו משטחי הגדה, כפי שסוכם בתנאי העסקה.
לצפייה ברשימת האסירים המלאה - לחצו כאן
בין הרוצחים שישוחררו בעסקה: דרוויש דהדאר - פלסטיני שהורשע ברצח שלושה ישראלים בפיגוע שביצע בשנת 2003 ברחוב קינג ג'ורג' בירושלים; טלאל נעסאן, בכיר במשמר הנשיאותי ברשות הפלסטינית שהודה והורשע בנטילת חלק בפיגוע ירי לפני 10 שנים באזור רמאללה; מוהנד כלבונה ישוחרר על פי הדיווחים גם כן, אחרי שהורשע ברצח ישראלי בשנת 2000.
"אין סיבה לשחרר אסירי פת"ח"
מדובר למעשה במהלך המנוגד להצהרות של בכירים בממשלה בשבועות האחרונים במספר כלי תקשורת, לפיהן ישראל אינה מתכוונת לשחרר רוצחים - וגם לא מתכוונת לשחרר אסירים מפת"ח. בסופו של דבר לא ישוחרר אף אסיר חמאס.
מאז ביצוע חלקו הראשון של העסקה ב-18 באוקטובר, במסגרתו שוחררו 450 אסירים שהוגדרו "כבדים" בתמורה לשובו של החייל גלעד שליט, הופעל מכבש לחצים על ראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה לסייע ליו"ר הרשות אבו מאזן לבסס את שליטתו ולהשיב לו את התמיכה ברחוב הפלסטיני, שנפגעה קשות בעקבות הישג חמאס בעסקה. אך לנתניהו תכניות אחרות בשל סירובו של אבו מאזן לשוב לשולחן המשא ומתן.
"אנחנו נשחרר גנבי מכוניות, לא נעשה שום מחווה לאבו מאזן", צוטט בשבוע שעבר גורם בכיר בממשלה בראיון ל"ג'רוזלם פוסט". לדבריו, רשימת האסירים שישוחררו מתגבשת בימים אלו על ידי משרד המשפטים, ותאושר על ידי לשכת ראש הממשלה. "אבו מאזן מנהל קמפיין דיפלומטי אגרסיבי נגד ישראל ברחבי העולם, ואין כל סיבה בשלב זה להעניק לו פרס באמצעות מחווה כלשהי של רצון טוב", אמר הגורם לעיתון.
בקבלת הפנים לעשרות האסירים ששוחררו במסגרת השלב הראשון של העסקה, אשר נערכה ברמאללה, טען אבו מאזן כי הוא קיבל הבטחה מישראל שעשרות אסירים נוספים של הפת"ח ישוחררו בחלקה השני. בירושלים סירבו להתייחס לדבריו של אבו מאזן, והערב נראה כי תכניותיה של ישראל שונות.