אחרי שביקר סמוך לגבול הצפון בחודש שעבר, האם נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד מתכוון להתקרב גם לגבולה הדרומי של ישראל? על פי דיווחים במצרים ובאירן, ייתכן שהנשיא האירני יגיע לביקור היסטורי במצרים בראשית השנה הבאה.
כלי תקשורת באירן דיווחו היום כי "קיימת סבירות גבוהה" שאחמדינג'אד יגיע לשרם א-שייח' בחודש מרץ 2011, במסגרת השתתפותו בדיוני ארגון הוועידה האיסלאמית שייערך בעיר הקייט המצרית המוכרת לנופשים הישראלים.
"מצרים תשלח הזמנות לכל הנשיאים וראשי המדינות האיסלאמיות להשתתף בכינוס, ובהן גם אירן", צוטט דיפלומט מצרי בכיר בכלי התקשורת האירניים. עם זאת, הוא הדגיש כי "ההזמנה מיועדת אך ורק להשתתפות בכינוס, ואין לה שום קשר ליחסים בין המדינות".
בכלי תקשורת אחרים דווח כי ביקורו האפשרי של אחמדינג'אד במצרים, דווקא כן נובע מההפשרה ביחסי המדינות - שנותקו כמעט לחלוטין כבר לפני 30 שנה. "ייתכן שהביקור נובע מחידוש הטיסות הסדירות מקהיר לטהרן בחודש שעבר", דווח.
בשנת 1997 הוזמן נשיא מצרים חוסני מובארק לביקור בטהרן, שם נערך באותה השנה הכינוס השנתי של הארגון. ואולם, מובארק עצמו לא הגיע - ושלח את שר החוץ במקומו.
הדיווח היום מגיע שבוע בלבד לאחר הזמנתו של ארגון החמאס את הנשיא האירני לביקור ברצועת עזה. הקריאה לאחמדינג'אד לבקר בשטחי הרצועה עוררה הדים רבים הן בשטחי הרשות והן בעולם הערבי.
אירן ומצרים: 30 שנה של ניתוק ביחסים
שנת 1979 היוותה שנת מפנה ביחסי אירן-מצרים. באותה השנה "החליפו" השתיים תפקידים בכל הנוגע ליחסים עם ישראל: אירן, שהייתה ביחסי שלום והחזיקה בקשרים כלכליים סודיים עם ישראל - הפכה לאוייבת מרה בעקבות המהפכה האיסלאמית באותה השנה. ואילו מצרים בהנהגת סאדאת, שניהלה מלחמת חורמה בישראל מיום הקמתה - חתמה עם ישראל הסכם שלום בדיוק באותה השנה.
הייתה זו רק סיבה אחת למתיחות בין מצרים לאירן. בשנת 1980 הכריזה מצרים על תמיכתה בעירק במלחמתה מול אירן, מה שהעלה את חמתם של האירנים. שנה לאחר מכן נרצח נשיא מצרים אנוור סאדאת - והאירנים חנכו רחוב על שמו של הרוצח איסלאמבולי, בלב טהרן.
רק בשנת 2003 נפגשו נשיא מצרים מובארק ועמיתו האירני מוחמד חאתמי לראשונה מאז ניתוק היחסים. מאז דווח פעמים רבות על ניסיון התקרבות בין המדינות, אך בשנה האחרונה האשימה מצרים את אירן בפומבי במעורבות בנעשה באזור, וקראה לה להפסיק את תמיכתה בארגוני טרור - ובהם חיזבאללה וחמאס.