אחרי הפיוס עם טורקיה - שיחות שלום עם הפלסטינים? ראש הממשלה נתניהו ושרת המשפטים הממונה על המו"מ עם הפלסטינים ציפי לבני, נפגשו אמש עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי והתרשמו כי הוא נחוש ונחרץ לקדם את התהליך המדיני. התקשורת הערבית מדווחת שקרי פועל לקדם פסגת שלום בירדן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אחרי שהיחסים עם טורקיה בדרך לחזור להיות תקינים, נראה כי עיקר תשומת הלב מופנית לערוץ הפלסטיני. אמש נפגש מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי עם נתניהו ולבני לפגישה ראשונה משותפת על מנת לדון בדרכים לקידום המשא ומתן המדיני.
"קרי מאוד נחרץ ונחוש לקדם את המשא ומתן בינינו לבין הפלסטינים", אמרה הבוקר השרה לבני בריאיון לתכנית בוקר טוב ישראל בגלי צה"ל. "מזכיר המדינה אמר שבכך מתכוונת ארה"ב להתמקד בפעילותה באזור וכי עשיית שלום היא אינטרס ישראלי, פלסטיני, אמריקני וערבי", סיפרה לבני. "קרי חושב שעלינו לשוב לשולחן המו"מ קודם כל בשביל עצמנו", אמרה.
קרי מנסה לקדם פסגת שלום בירדן
"כדי לסיים את הסכסוך נצטרך לדון בכל הנושאים המהותיים. אחרי 4 שנים של קיפאון ואי אמון נצטרך לראות איך מתניעים את התהליך ובמה דנים", הדגישה שרת המשפטים. "העיקרון הוא סיום הסכסוך על העיקרון של שתי מדינות לאום. החזרה למשא ומתן תתבצע ללא תנאים מוקדמים, אבל כן על בסיס תנאים שחשובים לישראל כמו שמירה על ביטחונה", אמרה לבני.
בעת שכיהנה כשרת החוץ בממשלת אולמרט, דנה לבני עם יו"ר הרשות אבו-מאזן על כלל נושאי הליבה. "המשא ומתן לא הגיע למבוי סתום או לתשובה שלילית מכיוונו של עבאס", הבהירה לבני. "הוא פשוט הסתיים עקב הבחירות - שאחריהן הגיעו 4 שנות קיפאון. כעת חשוב לבנות שוב את האמון ולסמוך על האמריקאים", סיכמה לבני.
על פי דיווחים בתקשורת הערבית הבוקר, מזכיר המדינה האמריקני אינו מסתפק רק בפגישות עם נתניהו ואבו מאזן, אלא שוקד על כינוס פסגת שלום מרובעת בהשתתפות ישראל, הפלסטינים, ארה"ב וירדן בשטח הממלכה. מטרתה של פסגת השלום היא לחדש את ערוץ השיחות בין ישראל לפלסטינים, שהוקפא בארבע השנים האחרונות.