בעוד שהקרב על שחרור המחבלים הפלסטינים כבר הוכרע, והערב (א') התכנסה ועדת השרים כדי לאשר את רשימת 26 האסירים שישוחררו במסגרת ההתחייבות של ישראל בפני הרשות הפלסטינית, השיב היועץ המשפטי לממשלה לפניית ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" שבה דרשה למנוע את המהלך. "הלכה פסוקה היא ששחרור במסגרת משא ומתן מדיני הינו נושא מדיני מובהק", הבהיר וינשטיין. "שיקולי השחרור נתונים לסמכות הרשות המבצעת, קרי הממשלה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בתשובה ששלחה בשמו דינה זילבר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, הבהיר וינשטיין כי "הסוגיה הכואבת והמורכבת של שחרור אסירים במסגרת משא ומתן מדיני נדונה בהרחבה על ידי הממשלה, שלה הסמכות, המידע ושיקול הדעת לעסוק בנושא. לאחר קיום דיון ארוך וממצה במלוא היבטי הסוגיה החליטה הממשלה לאשר את שחרור האסירים במתווה שנקבע על ידה. עתירה שהוגשה על ידכם לבג"ץ כנגד ההחלטה האמורה נדחתה, לאחר שבית המשפט קבע כי אין עילת התערבות משפטית בהחלטת הממשלה".
בארגון "אלמגור" הגיבו בזעם לתגובה ושיגרו מכתב נגדי. "היועץ המשפטי היה הראשון שצריך לעמוד על הרגליים האחוריות, כפי שהוא עושה במקרים אחרים שקרובים לליבו, ולדאוג לכך ששלטון החוק יחול על מחבלים שרצחו ולא יאפשר להם לחגוג בהימלטות מעונשים שהוטלו עליהם כחוק במשפט צדק", אמר עו"ד נפתלי ורצברגר. "לא משפחות החללים היו צריכים להילחם את מלחמת יקיריהן, אלא היועץ המשפטי והשרה לבני. במקום זה הוא מכסה על ערוותה של מערכת המשפט והצדק בעלה תאנה של פלפולים משפטיים לאקוניים".
משפחות שכולות הפגינו מול בית לבני: מעגל הטרור לא נפסק
"כנראה שזו הרוח המנשבת במסדרונות משרד המשפטים בין לשכת השרה ליועץ", המשיך עו"ד ורצברגר. "רוח הסוברת ששחרור מחבלים הוא דבר ראוי או סביר. נראה שהם אימצו את הנרטיב הפלסטיני, שלגביהם הם לוחמי חופש שיש לשחררם במוקדם או מאוחר. האם רק קדושת המשא ומתן לנגד עיניו? צריך שייבדקו ה'הישגים' המדיניים החשובים שהגענו אליהם אל מול הרס שלטון החוק, המוסר והצדק".
במקביל, הפגינו אחר הצהריים נציגי משפחות שכולות מול ביתה של הממונה על המשא ומתן, השרה ציפי לבני בתל אביב, במטרה למחות על הכוונה לאשר את רשימת 26 המחבלים שהועברה על ידי שב"כ. זאת, במסגרת הפעימה השנייה בהחלטה על שחרור 104 אסירים, שלה התחייבה ישראל בחידוש השיחות. "אני מפגינה כאן כי שרת המשפטים מתכוונת לשחרר רוצחים שהרסו משפחות", אמרה אחת המפגינות לחדשות 2 Online. "זה אסון לכל מדינת ישראל. מעגל הטרור לא נפסק ועובדה שעדיין מוצאים מנהרות". המשפחות השכולות נערכות להגשת עתירה נגד השחרור לבג"ץ.
צוות השרים, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, צפוי לאשר את שחרורם של מחבלים שנכלאו לפני הסכמי אוסלו. הרשימה הנוכחית צפויה לכלול מחבלים הנחשבים "כבדים יותר" מאלו ששוחררו בפעימה הראשונה לפני חודשיים, ולא תכלול אסירים ערבים-ישראלים. השחרור צפוי להתבצע בתוך 48 שעות.
הצעת החוק נגד שחרור אסירים נדחתה
מוקדם יותר היום דחתה ועדת השרים לחקיקה הצעת חוק שהגישה ח"כ אורית סטרוק (הבית היהודי) נגד שחרור אסירים במסגרת המשא ומתן המדיני. במהלך הישיבה נרשמו חילופי האשמות קשים בין שרי הליכוד לשרי הבית היהודי.
"מה שאתם עושים מאוס בעיניי", הטיח שר הפנים גדעון סער בשרי הבית היהודי במהלך הדיון. "אתם לא תעשו רווח פוליטי על הממשלה הזו, לא נשתוק לכם. כשבנט הולך ומאשים בהלוויה את שחרור האסירים במוות הוא מבצע תועבה מוסרית". השרה לבנת קראה לעבר בנט וחבריו "תפסיקו לטנף" והישיבה הגיעה לכדי צעקות רמות. בסיומה נדחה החוק האוסר על שחרור מחבלים ברוב של שמונה שרים מול חמישה.