הפרסום ב"וול סטריט ג'ורנל" על קרע ביחסים בין וושינגטון לירושלים, שהגיע לשיאו בעצירת משלוח טילי "הל פייר" לישראל, עורר דיון נרחב בדבר יחסי החוץ שמובילה ממשלת נתניהו. למרות שמרבית הדיווחים התמקדו ביחסים הצוננים בין ראש הממשלה לבין הנשיא אובמה, מי שמוביל את מדיניות החוץ של ארצות הברית הוא מזכיר המדינה ג'ון קרי - וגם בארץ מודים כי הוא הידיד הטוב ביותר של ישראל בבית הלבן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על מנת ללמוד מעט על דמותו של קרי, ועל שורש ההתקררות ביחסים בין המדינות, יש להתבונן בפגישתו האחרונה עם נשיא סוריה בשאר אסד. זמן קצר לפני פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה, יצא קרי בהצהרה חד משמעית ולפיה "סוריה תשתנה ותתקרב למערב ולחופש". בדיעבד ניתן לראות כי קרי טעה בהערכתו. זמן לא רב לאחר מכן פרצה המלחמה שהובילה עד כה למותם של יותר מ-200 אלף בני אדם, והיד עוד נטויה.
ההצהרה בתום הפגישה עם אסד לא הייתה הפעם הראשונה שבה קרי נוקט באופטימיות יוצאת דופן. קרי התפרסם לראשונה בארצות הברית עם שובו ממלחמת וייטנאם, אז החל לקחת חלק פעיל בתנועה שהתנגדה למלחמה ושהציגה אותה כמיותרת. אותה גישה שוחרת שלום שנקט קרי כבחור צעיר היא זו שהוא נוקט בניסיון לפתור את הסכסוך בין ישראל לפלסטינים.
בעיני רבים בירושלים, מזכיר המדינה האמריקני הוא האדם היחיד בבית הלבן שמוכן לעשות מאמץ אמיתי לקדם את תהליך השלום. עם זאת, כאופטימיסט מושבע, קרי רוצה להציג הישגים ובפועל נראה כי הדבר לא ישים.
מכיוון שקרי מוביל את מדיניות החוץ של ארה"ב, גם הממשל האמריקני הנוכחי מיישם את הגישה שלו. ארצות הברית נוטה לתמוך כיום בגופים או מנהיגים מוסלמיים, גם אם הם מתנגדים לדוקטרינה המערבית, וזאת רק משום שנבחרו בצורה דמוקרטית. כל אלו, לצד היחסים האישיים המעורערים בין ישראל לארצות הברית, מטילים צל על הברית בין המדינה הקטנה לידידתה החזקה ביותר בעולם.