ההפגנות במחאה על הצהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בעניין ירושלים נמשכות גם היום (שבת) בכמה ערים ברחבי אירופה והעולם. בפריז התאספו כמה מאות פעילים פרו-פלסטינים שקראו סיסמאות בגנות ישראל, ובמיוחד נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו שצפוי להגיע הערב לעיר לביקור מדיני במהלכו ייפגש עם הנשיא עמנואל מקרון. אמש התקיימו הפגנות בניו יורק, בלונדון ובמינכן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מוקדם יותר היום דווח כי מקרון ונשיא טורקיה ארדואן סיכמו להפעיל לחץ על הנשיא טראמפ כדי לגרום לו לשנות את החלטתו, לפיה הוא מכיר בירושלים כבירת ישראל. עצרת מחאה התקיימה היום גם מחוץ לשגרירות ארה"ב ברומא, שם התאספו מאות מפגינים שנופפו בדגלי פלסטין. אחד המפגינים נשא שלט ועליו הכיתוב: "ירושלים היא הבירה הנצחית של מדינת פלסטין".
אמש התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם על מנת לדון בהכרזתו של הנשיא טראמפ שהכיר בירושלים כבירת ישראל והודיע על העברת השגרירות האמריקנית מתל אביב. במהלך הדיון טענה שגרירת ארצות הברית באו"ם, ניקי היילי, כי פתרון שתי המדינות עדיין אפשרי: "הממשל עדיין תומך בפתרון", אמרה היילי. "כל עוד הוא מקובל על שני הצדדים".
היילי הדגישה כי ארצות הברית מעוניינת ועדיין מחוייבת בפתרון שתי המדינות ובהסכם שלום בר קיימא בין הישראלים לפלסטינים. "אנחנו יותר מחוייבים להסכם מאי פעם", טענה. "אנחנו מאמינים כי בעת הזו, ההסכם קרוב".
בסיום הישיבה פרסמו השגרירים של שוודיה, צרפת, בריטניה ואיטליה הצהרה משותפת וגינו את החלטת ארה"ב. "ההחלטה לא עומדת בפה אחד עם החלטות מועצת הביטחון ולא מסייע לקידום השלום באזור", אמרו.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, התייחס בפתח הישיבה להצהרה של הנשיא טראמפ. "ההחלטה חשפה את האמת העצובה על אלו שאולי מצהירים כי הם רוצים שלום אך כעת מאיימים להצית גל של אלימות", אמר השגריר דנון. "ההצהרה הזו צריכה לשמש כקריאת הכרה במציאות והפלסטינים צריכים להחליט - לבחור באלימות כמו שעשו בעבר, או לבחור לחזור לשולחן המשא ומתן".
"הססטוס של ירושלים חייב להיקבע במו"מ בין ישראל לפלסטינים", הוסיפו השגרירים. "לפי עמדת האיחוד האירופי- ירושלים צריכה להיות הבירה של ישראל ושל המדינה הפלסטינית - עד אז איננו מכירים בשום ריבונות על ירושלים".