החלטת אונסק"ו להיענות לבקשה הפלסטינית להכיר בחברון ומערת המכפלה כ"אתר מורשת עולמי בסיכון" בגלל צעדי ישראל ממשיכה לעורר זעם: נציגי ארה"ב וקנדה באונסק"ו העבירו היום (שבת) מחאה תקיפה בעקבות ההחלטה, שהתקבלה בניגוד לעמדה הישראלית. אמש הצטרפה ניקי היילי, שגרירת ארה"ב לאו"ם, לביקורת - ואמרה כי ארה"ב שוקלת את צעדיה בארגון שמאבד מאמינותו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גרגורי דה ת'ומ מהמשלחת האמריקנית כתב בהודעה שהועברה לנציגות הישראלית כי ההחלטה להכיר בחברון "על בסיס מצב חירום" היא מפלגת, מבלבלת ו"חסרת כל הצדקה". לדבריו, "האתר לא נמצא תחת שום איום מיידי או מוחשי, והדחיפות היחידה היא העברת זעם פוליטי. אם הוועדה הייתה מפגינה סבלנות, היה ניתן להציג את ההצעה בעתיד כחלק מדיאלוג תרבותי, הבנה הדדית ושלום".
הנציג האמריקני הוסיף: "ההחלטה הפוליטית רק מכתימה עוד יותר את המוניטין של אונסק"ו ומפלגת את הארגון".
אליין איוטה, השגרירה הקנדית, אמרה כי ארצה "מאוכזבת מהמשך הפוליטיזציה של עבודת הוועדה למורשת עולמית" - תוך התייחסות גם להצבעה על ירושלים. "צעדים אלו לא רק פוגעים באונסק"ו,הם גם לא מקדמים את המגעים לשלום אמיתי וצודק שכולנו שואפים אליו".
אתמול מתח גם ראש הממשלה נתניהו ביקורת חריפה על ההחלטה באונסק"ו, אותה כינה "הזויה". לדבריו, "הפעם אונסק"ו קבעו שמערת המכפלה בחברון זה אתר פלסטיני, משמע לא יהודי, ושהאתר בסכנה. לא אתר יהודי?! מי קבור שם - אברהם, יצחק ויעקב. שרה, רבקה ולאה. האבות והאימהות שלנו! והאתר בסכנה? הרי רק במקומות שבהם ישראל נמצאת, כמו חברון, מובטח חופש דת לכולם", אמר.
"במזרח התיכון מפוצצים את המסגדים, הכנסיות, בתי הכנסת, בכל שאר המקומות - במקומות בהם ישראל לא נמצאת", המשיך ראש הממשלה. "אז אנחנו נמשיך לשמור על מערת המכפלה, על חופש דת לכולם, ונמשיך לשמור גם על האמת". עוד הודיע ראש הממשלה כי יקצץ מיליון דולרים נוספים מהכספים שמעבירה ישראל לחברות האו"ם, ויעבירם להקמת "מוזיאון למורשת העם היהודי בקריית ארבע ובחברון" ופרויקטים נוספים בתחום.