ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע הערב (שני) לעצרת האו"ם ובנאומו השנתי הבטיח "לחשוף את השקרים" שהושמעו נגד ישראל. הוא השווה בין חמאס לדאע"ש, הצהיר כי חיסול ארגון המדינה האסלאמית מבלי עצירת הגרעין האירני לא יעשה דבר, וכתשובה לנאום "רצח העם" של אבו מאזן שלף תמונה בה נראים ילדים משחקים ליד משגר טילים של חמאס. "חמאס הציב את הטילים במקומות בהם גרים ילדים פלסטינים - זה פשע מלחמה", הכריז נתניהו מול עצרת האו"ם. בדבריו הצהיר ראש הממשלה כי הוא מוכן לפשרה היסטורית ואף הציג חזון לפיו, אם תפעל ישראל לחיבור עם העולם הערבי - ניתן יהיה להשיג שלום עם הפלסטינים. את הנאום העברנו בשידור חי בחדשות 2 ובאתרי חדשות 2 online.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"התמונה של ערוץ החדשות הצרפתי הראה משגרי טילים בעזה וילדים משחקים לידם. חמאס הציב את המשגרים במאות אזורים מאוכלסים כמו זה. חמאס גם הציב את הטילים במקומות בהם גרים ילדים פלסטינים", אמר ראש הממשלה כשהתמונה בידו, ופנה ליו"ר הרשות, כשהוא קושר אותו עצמו לפשעי מלחמה: "אני אומר לאבו מאזן: אלה פשעי מלחמה ששותפיך לממשלה ביצעו. אלה הפשעים עליהם היית צריך לדבר מעל הדוכן הזה".
לדבריו, כשילדים ישראלים מסתתרים במקלטים ומערכת כיפת ברזל הגנה עליהם, הפער בין ישראל לחמאס לא יכול להיות ברור יותר. "ישראל משתמשת במשאביה כדי להגן על ילדיה, וחמאס משתמש בהם כדי לפגוע בילדיה", הכריז.
ראש הממשלה החל את נאומו ביצירת משוואה בין האיום של חמאס לזה של דאע"ש. "העם בישראל מתפלל לשלום. אבל התקוות שלנו ושל העולם לשלום נמצאות בסכנה", הזהיר. "בכל מקום האסלאם הקיצוני מרים את ראשו. אין קבוצה אתנית שמוגנת מהקיצוניות הזו. זה מתחיל בקטן, כמו סרטן שמתפשט. אם לא בודקים, אז הסרטן גודל ומתפשט ויש לו גרורות, אנחנו צריכים להסירו לפני שיהיה מאוחר".
"בשבוע שעבר מדינות רבות באו"ם הריעו לנשיא אובמה שרוצה להלחם באיום של דאע"ש. אותן מדינות מתנגדות לישראל על עמידתה מול חמאס. הן לא מבינות שחמאס ודאע"ש הם ענפים של אותו עץ רעיל, לשניהם יש את אותה אמונה פנאטית שאותה הם רוצים להשית", המשיך נתניהו לבסס את המשוואה. "המוסלמי יצעד בכל מקום כארגון ויגרום לכל העולם להבין מה זה טרור ולהרוס את הדמוקרטיה".
ראש הממשלה הדגיש כי אמנם האיום המרכזי של חמאס הוא להרוס את ישראל, אך בדומה לדאע"ש תומך הארגון בחליפות אסלאמית. "לכן התומכים של חמאס הריעו ברחובות עזה כשאלפי אמריקנים חוסלו", הוסיף נתניהו. "החמאס קרא לבן לאדן לוחם קדוש. חמאס זה דאע"ש ודאע"ש זה חמאס. חיזבאללה ג'בהת א-נוסרה, אל-קאעידה, בלוב בפיליפינים ובהודו, חלקם סונים חלקם שיעים, אבל לכולם אידיאולוגיה קיצונית וכולם רוצים ליצור מובלעות של אסלאם קיצוני ללא חופש. הם מתייחסים לנשים כמו צאן, משעבדים מיעוטים, ונותנים להם את הברירה - או להפוך מוסלמים או למות".
נתניהו קשר בין האיום המרחף על העולם לזה שהציב השלטון הנאצי. "הרצון של האסלאם לשלוט בעולם נראה מטורף, אבל גם היוזמה המטורפת של אידאולוגיה אחרת נראתה מטורפת. הנאצים האמינו בגזע עליון. המוסלמים מאמינים באמונה עליונה ומתווכחים מי יהיה המנהיג של אותה אמונה", אמר.
בשלב זה הכניס ראש הממשלה גם את אירן למשוואה. "האם לאסלאם הקיצוני יהיה כוח להגשים את המטרה הזו?", שאל נתניהו והשיב: "יש מקום אחד שבו זה יכול לקרות - המדינה האסלאמית של אירן".
"לנצח את דאע"ש בלי לפרק את אירן מגרעין - הפסד במלחמה"
כשהוא משיב לנאומו של רוחאני שב והתייחס כבעבר ל"מתקפת החיוכים" של אירן. "אל תלכו אחרי מתקפת הקסם של אירן. יש מטרה אחת - להסיר את הסנקציות ואת המכשולים בדרך לפצצה אטומית. אירן מהנדסת את דרכה להסרת הסנקציות ולשליטה בצנטריפוגות. זה יותיר את אירן כמדינת סף גרעינית", הצהיר. "זה דבר אחד להתמודד מול מוסלמים עם טנדרים, לעומת להתמודד מול מוסלמים קיצוניים עם נשק גרעיני".
הפעם גייס את דאע"ש לטובת ההשוואה לאירן. "כולנו נדהמנו מהשימוש בנשק כימי בסוריה. אובמה אחראי לתכנית שתפרק את סוריה מנשק כימי. תחשבו כמה מסוכנת תהיה דאע"ש עם נשק כימי, וכמה מסוכנת תהיה אירן עם נשק גרעיני. האם הייתם נותנים לדאע"ש להקים כור גרעיני? ברור שלא. אז אסור לתת לאירן לעשות את זה".
ראש הממשלה קרא לעולם לפעול לפירוקה של אירן מנשק גרעיני כמהלך משלים למאבק בארגון המדינה האסלאמית. "חייבים לנצח את דאע"ש, אבל לפרק את דאע"ש ולהותיר את אירן כמדינת סף גרעינית, זה לנצח בקרב ולהפסיד במלחמה", הדגיש נתניהו. "המלחמה באסלאם הקיצוני היא כזו שלר ניתן להפריד בין הקבוצות. הקרב של ישראל בחמאס הוא לא רק שלנו, אלא גם שלכם. ישראל נלחמת בפנאטיות היום, שהמדינות שלכם ייצטרכו להילחם מחר".
בשלב זה פנה לדבר על ההאשמות שהטיח אבו מאזן בישראל על "רצח עם" בעזה. "חמאס ירתה על ישראל טילים שאת רובם סיפקה אירן. מליוני אזרחים אצלכם שיהיו להם שניות להגיע למקלטים, לא הייתם נותנים לזה להתרחש ללא עונש, לא הייתם נותנים להם לחפור מנהרות טרור. ישראל הגנה על עצמה בצדק מול מתקפות טילים וטרור. אבל לישראל היה אתגר נוסף - מלחמת תעמולה. בניסיון לגייס את האהדה הלאומית, חמאס השתמש באזרחים כמגן אנושי, ישראל ניסתה לפגוע באופן כירורגי במשגרים, וכך נהרגו אזרחים".
"יש תמונות מכמירות לב וזה מצית האשמות שווא, שישראל כיוונה על אזרחים. אנחנו מצרים על כל פגיעה באזרחים, וישראל עשתה הכול כדי לצמצם פגיעה, אך חמאס ניסה להרחיב את הפגיעה באזרחים. הצבא שלח אזהרות כדי לפנות את האזרחים. שום מדינה או צבא בהיסטוריה לא עשה יותר כדי למנוע מוות של אזרחים. הדאגה לחיי פלסטינים היא מרשימה, כשאנחנו לוקחים בחשבון הפצצת אזרחים ישראלים. הבנים והבנות שלנו החזיקו בערכים הגבוהים ביותר של כל צבא בעולם. חיילי ישראל ראויים להערצה והערכה, לא לגינוי".
"מועצת זכויות האדם - מועצת זכויות הטרוריסטים"
ראש הממשלה תקף בנאום בחריפות גם את מועצת זכויות האדם של האו"ם והאשים אותה באנטישמיות. "ישראל עשתה הכול כדי לצמצם פגיעה באזרחים וזכתה לגינוי. מועצת זכויות האדם של האו"ם שולחת בכך מסר - השתמשו בילדים כבמגן אנושי, כי זה עובד למרבה הצער. בכך שאתם נותנים לכך לגיטימציה, הפכה המועצה ל'מועצת זכויות הטרוריסטים'. אנחנו חיים בעולם שיש בו טרור בכל מקום, פעילים פוליטיים בעזה, נערות בניגריה, טובחים במאות בעירק ובסוריה, וחצי מההחלטות של המועצה מכוונות לישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, במקום שבו אפשר לדון ומיעוטים חיים בחברה פתוחה באופן אמיתי. זהו אוקסימורון - מועצת זכויות אדם".
"היחס המוטה הזה לעבר ישראל הוא רק ביטוי אחד לחזרה לאותה אנטישמיות ישנה, המונים באירופה קוראים לאנשים להפעיל גז נגד יהודים, ומשווים אותם לנאצים. המחלה הזו נקראת אנטישמיות והיא מתפשטת לחברות מנומסות, זו ביקורת מנומסת על ישראל. במשך שנים היו עלילות דם נגד יהודים, וכעת יש נגדה האשמות ברצח עם", שב ותקף נתניהו את אבו מאזן.
לבסוף, הציג ראש הממשלה גם חזונו ביחס לסוגייה הפלסטינית והפתרון למשא ומתן. "האתגר שלנו הוא להפוך את האינטרסים המשותפים לשותפות, שתבנה מזרח תיכון משגשג ושקט. השותפות יכולה לעזור לתווך בתהליך השלום בין הפלסטינים לישראל. הסכם כזה יביא לשלום עם העולם הערבי, אבל אני חושב שזה יכול לעבוד גם הפוך - החיבור עם העולם הערבי יביא לשלום עם הפלסטינים, ולשם כך צריך להסתכל לקהיר, ריאד אבו דאבי, ולא רק לרמאללה. אני מוכן לפשרה היסטורית".