בישיבת ממשלה מיוחדת שנערכה אתמול (ראשון) ברמת הגולן במלאת שנה להקמת הממשלה, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תכיר סופסוף בכך שהגולן יישאר לצמיתות תחת ריבונות ישראל". האמירה לא התקבלה בשקט - והובילה למחאה דיפלומטית מצד גרמניה, למרות הקשרים הידידותיים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
דובר משרד החוץ הגרמני מרטין שפר נשאל על העמדה הישראלית החדשה ואמר כי "החלטה חד צדדית בנושא" תהווה הפרה של החוק הבינלאומי.
לטענת הדובר, "זהו עיקרון בסיסי של החוק הבינלאומי ואמנת האו"ם - אף מדינה אינה יכולה לדרוש לעצמה את הזכות לספח שטח של מדינה אחרת".
עם זאת, הדובר הבהיר כי גרמניה אינה דורשת כיום את החזרת השטח לסוריה בשל המצב הביטחוני הרעוע במדינה. יש לציין כי מועצת הביטחון של האו"ם התנגדה מפורשות לסיפוח של רמת הגולן על פי החוק הישראלי ב-1981.
"בסביבה שאנחנו נמצאים בה ישראל היא הגורם המייצב - הפתרון ולא הבעיה", הדגיש אתמול נתניהו. "אני מעביר מסר ברור: רמת הגולן תישאר לעד בידי ישראל, ישראל לא תרד לעולם מרמת הגולן".
בתוך כך, ביישוב מג'דל שמס התקיים לפני ישיבת הממשלה מפגן תמיכה במשטר אסד בסוריה, בו השתתפו מאות בני אדם מהיישובים הדרוזיים באזור. במהלך ההפגנה הונפו דגלי סוריה, ותמונותיו של הנשיא בשאר אסד. המפגן התקיים לרגל עיד אלגלאא - יום השנה בו מזכירים הסורים את סיום המנדט הצרפתי באדמות סוריה.
"בזמן שנתניהו וממשלתו עושים את הישיבה השבועית שלהם ברמת הגולן על מנת שהיא תישאר ישראלית, אנחנו אומרים שרמת הגולן היא סורית וצריך להחזיר אותה למולדת שלנו", אמר אחד המפגינים לחדשות 2 Online.