פרסום ראשון: עיריית ירושלים הודיעה אתמול (שלישי) כי הוציאה צו הפסקת עבודה מנהלי למבנה מחוץ לחומה המקיפה את הר הבית שנבנה באופן לא חוקי. לחדשות 2 online נודעו פרטים על רגעי קבלת ההחלטה, שלה עלולות להיות גם השלכות בשטח ותמורות מדיניות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי גורם מדיני בכיר, מדובר בבנייה שנעשתה בידיעת הווקף, שאיפשר ודחף בניית המבנה באופן לא חוקי. הבנייה נמשכה במשך 16 חודשים, מתחת לאפו של הדרג המבצעי והמדיני בישראל. מדובר במבנה הכולל 70 שירותים ומקלחות, שנבנה בחלק האחורי של הכותל ובאופן שנושק לו, כך שבנייתו מפרה את הסטטוס קוו.
בימים האחרונים קיבלו ברשות העתיקות ובעיריית ירושלים "טיפ" בנושא, וגורמים בכירים בעירייה יצאו לראות את הפירצה מקרוב. לאחר שהתבררה חומרת הבנייה, כונס דיון דחוף בלשכת ראש הממשלה ובו השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, השרה מירי רגב האמונה על רשות העתיקות, מפקד מחוז ירושלים במשטרה ניצב יורם הלוי, וגורמים ביטחוניים נוספים. בבנייה הוחלט, בלחץ השרה רגב וראש העיר, להוציא את צו הפסקת העבודה המיידי למבנה.
גורם שנכח בישיבה סיפר לחדשות 2 online כי בישיבה עלו תסריטים רבים הקשורים להשלכות הריסת המבנה, שבוע לפני הרמדאן: כעס של הווקף ומכאן של הממשל הירדני, התססת השטח ובעיקר מזרח ירושלים על רקע "חילול" הר הבית, לכאורה, מצד ישראל, ומחאה מדינית בינלאומית קשה. לפי גורם שנכח בישיבה, ראש הממשלה ביקש להימנע מהריסת המבנה מחשש לתסריטים מבצעיים ומדיניים בעייתיים בימים אלה.
מלשכת השרה רגב נמסר בתגובה כי "איננה מתייחסת למה שקורה בדיונים פרטיים"; מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "בתיאום עם רשות העתיקות הוצא אתמול צו הפסקת עבודות מנהלי למבנה מחוץ לחומה המקיפה את הר הבית, שבנייתו החלה באופן לא חוקי וללא אישורי בניה ובטיחות וכולל בתוכו חדרי שירותים ומקלחות. הצו הוצא לאחר עדכון הגורמים הרלוונטיים, זאת לאחר שבימים האחרונים התקבלה תלונה על העבודות המתבצעות במקום בניגוד לחוק. יש לציין כי עיריית ירושלים ומשטרת ישראל, בתיאום עם הווקף, יסייעו בהצבת תאי שירותים ניידים במהלך חודש הרמדאן לרווחת המתפללים והמבקרים"; בלשכת ראש הממשלה סירבו להגיב לפרטים.