במועצת זכויות האדם התקבלה הערב (שישי) באופן רשמי החלטה הקוראת למדינות בעולם להמנע מקשרים עם ההתנחלויות. משמעות ההחלטה הצהרתית בלבד ואין לה כל משמעות מעשית, והיא התקבלה יחד עם שורה של החלטות נוספות במועצה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אין גבול לבושה", אמר בתגובה להחלטה שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון. "המועצה שרק השבוע נתנה במה למשפחות מחבלים קוראת היום לחרם על הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. המועצה הפכה לזרוע המרכזית של ה-BDS, צריך את להפסיק את מסע ההסתה הפרוע הזה בחסות האו"ם".
ההחלטה קוראת למדינות לא לסייע לקיום ההתנחלויות, וקוראת לחברות ולעסקים להימנע מסחר עם ההתנחלויות (משמע, קוראת לחרם על ההתנחלויות). בנוסף להחלטה הזו, המועצה אימצה שלוש החלטות נוספות נגד ישראל בנושא הפלסטיני ובנושא רמת הגולן.
בתוך כך, הבית הלבן פרסם הבוקר הודעה משותפת לממשל טראמפ וממשלת ישראל בעקבות השיחות על הבנייה בשטחים. בהודעה עמומה ולקונית למדי צוין כי לפי שעה אין סיכומים חד משמעיים בין הצדדים וכי השיחות צפויות להימשך. "המשלחת האמריקנית ביטאה את חששותיו של הנשיא טראמפ מפני הבנייה בהתנחלויות בהקשר של התקדמות לקראת תהליך שלום", נכתב בהודעה. "המשלחת הישראלית הבהירה כי בכוונתה לאמץ מדיניות ביחס לפעילותה בהתנחלויות שלוקחת בחשבון חששות אלה".
"משלחות בכירות של אמריקנים וישראלים סיכמו היום ארבעה ימים רצופים של שיחות קדחתניות", נמשכה ההודעה. "בשיחות ניתן דגש מיוחד לצעדים קונקרטיים וקצרי-טווח לשיפור המצב הכללי לקראת השגת שלום אמיתי וממושך בין הישראלים והפלסטינים". בהודעה לא צוינו מהם אותם צעדים עליהם שוחחו הצדדים, אך בסופה הובהר כי "השיחות היו רציניות ובונות, והן נמשכות".
שלשום דווח במהדורה המרכזית על המחלוקות בין ירושלים לוושינגטון בנושא ההתנחלויות: שני מקורות שונים סיפרו לחדשות 2 על הרצון מצד ארה"ב להקפאת בנייה מחוץ לגושי ההתיישבות המרכזיים, וטענו כי שליחו של טראמפ ג'ייסון גרינבלט הציג נוסחה בנושא. מנגד, אתמול טען גורם מדיני בכיר כי הודעה משותפת שתפורסם בקרוב תבהיר מה באמת סוכם בין הצדדים.