המפגש בין הממשלות הסתכם בסקפטיות מדינית: היום (שלישי) נערכה פגישה בין ממשלות ישראל וגרמניה, כחלק מחיזוק היחסים בין המדינות. במהלך היום חתמו שרים משני הצדדים על הסכמים בילטרליים לשיתוף פעולה. לקראת תום מסיבת העיתונאים המשותפת הודתה מרקל כי המצב המדיני בין ישראל לפלסטינים לא אידיאלי בשלב זה: "זו לא העת להתקדם בנושא פתרון שתי המדינות, ניתן לבצע שיפורים במקרים בודדים".
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"צריך להתקדם לדו קיום בשלום על בסיס פתרון שתי המדינות", אמרה מרקל. "דיברנו היום על צעדים אפשריים בהקשר הזה. אין ספק שלא זה הזמן לצעדים גדולים קדימה, אך אפשר לבצע שיפורים פה ושם , וגרמניה תסייע בכך בדגש לפיתוח כלכלי של הפלסטינים".
במסיבת העיתונאים עם נתניהו מרקל התייחסה גם לסוגיית הפליטים ומבקשי המקלט, ואמרה כי היא לא מסכימה להקצאת מכסות חדשות להפצת הפליטים ברחבי אירופה. במקום זאת היא אמרה שהאיחוד האירופי צריך לפעול עם טורקיה בהתמודדות עם ההגירה: "אלחם בכל כוחי להעלות לסדר היום של האיחוד האירופי את השיח עם טורקיה – זו הדרך הנכונה להתמודד עם סוגיית ההגירה".
נתניהו אמר למרקל: "אנו יודעים שאנו בין חברים טובים. אני לא אומר זאת כהערת אגב, אני אומר זאת מהלב ומהראש. אנו מעריכים עמוקות את ידידותכם, ידידות שאינה יודעת גבול, ואת קבלת הפנים החמה שהענקתם לי, לשריי ולכל חברי פמלייתי". ראש הממשלה הוסיף כי "הפגישה הזו לא רק מניבה פירות ממשיים לשתי מדינותינו, היא גם מעניקה תקווה לאנושות כולה. זוהי דוגמה לאופן שבו חרף זוועות העבר, זוועות שאין להן אח ורע, שני עמינו הצליחו לבנות ידידות ייחודית ופורה, ואני מאמין שהדבר מעניק תקווה לעולם כולו".
נתניהו על חוק ההשעיה: "יש הבדל בין אנרכיה לדמוקרטיה"
במהלך סדרת הפגישות דנו נתניהו ומרקל - וגם שרי ממשלותיהם - בשיתופי פעולה בתחום הביטחון, הסייבר, הטכנולוגיה, הבריאות, האנרגיה, התחבורה העתידנית ועוד. בירושלים ציינו לחיוב את ההתקדמות שהושגה מאז סבב ההתייעצויות הקודם, שהתקיים בירושלים לפני כשנתיים.
מלבד נתניהו, את ישראל מייצגים השרים שטייניץ, שקד, אלקין וגלנט יחד עם מנכ"לי משרדם וראש מטה הסייבר הלאומי. בתום המפגש נתניהו התייחס גם לחוק השעית הח"כים אותו הוא מקדם: "יש הבדל בין אנרכיה לדמוקרטיה. דמוקרטיה חייבת להגן על עצמה ואי אפשר לנצל את הדמוקרטיה כדי לנסות להביא לנפילתה, לא של הדמוקרטיה ולא של המדינה".
"לכן, כשחברי כנסת תומכים בתנועות שקוראות באופן מפורשת להשמיד את ישראל, כשהם תומכים בטרור, כשהם עומדים דום לזכר רוצחי ילדים, הכנסת יכולה וצריכה לפעול נגדם, והיא תפעל נגדם בחוק שהוא קיים בספר", הוסיף. נתניהו הביע תקווה כי הליכי החקיקה יקודמו וכי גם ח"כים מהאופוזיציה יתמכו בהצעה "משום שיש גבולות מסוימים שדמוקרטיה צריכה לקיים כדי לשמור על עצמה".
עוד קודם לכם נערכה פגישה בין שגריר צרפת לבין אלון אושפיז, ראש המערך המדיני במשרד החוץ: לשגריר הובהר, בעקבות המסרים השליליים מהרשות הפלסטינית לפיהם היא לא תחזור למשא ומתן ישיר, כי ישראל תומכת בשיחות ישירות עם הפלסטינים ומתנגדת לכל ניסיון לקבוע מראש את תוצאות המו"מ. ראש המערך העלה בשיחה גם את גל הטרור הפלסטיני הנמשך וההסתה לשנאה ולאלימות שמלבה אותו, והצביע בפני השגריר על החובה להיאבק בהם בהתמדה.
אסף יחזקאלי השתתף בהכנת הידיעה.