חיזוק מפתיע למאבק החרדים: הוואקף - הרשות האסלאמית המפקחת על הר הבית בירושלים - מתנגד להחלטת הממשלה על הקמת רחבה מעורבת בכותל המערבי, שתשמש את הזרמים הלא אורתודוקסיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הרחבה החדשה אמורה לקום סמוך לקשת רובינסון, במקום שבו נמצאת כעת רחבת התפילה "עזרת ישראל", אך בוואקף מתנגדים נחרצות לצעד הזה, משום שהוא נתפס על ידם כהפרה של הסטטוס קוו.
"לעולם לא נקבל את זה", אמר עומאר קיסוואני, מנהל מתחם מסגד אל-אקצא בוואקף, לסוכנות הידיעות AP. לטענתו הוא אף פנה למשטרת ישראל בנושא ושוקל צעדים נוספים נגד הקמת הרחבה.
גפני: "תקיעת סכין בתורה"
ההתנגדות הנחרצת של הוואקף עלולה להקשות על יישום החלטת הממשלה התקדימית על הקמת הרחבה, שתאפשר בין היתר את המשך הפעילות של ארגון "נשות הכותל". הרחבה תנוהל על ידי נציג מטעם הממשלה, לצד מועצה שבה תהיה נציגות לזרמים השונים.
החלטת הממשלה, שהתקבלה למרות התנגדות השרים דרעי, ליצמן, אזולאי, אלקין ואריאל, מקצה תקציב של 35 מיליון שקלים לבנייה, לצד תקציב רכש חד פעמי בסך 5 מיליון שקלים. בשלב זה אין תאריך יעד לסיום הליך הבנייה: על פי ההערכות האופטימיות, העבודות יימשכו כשנה.
החלטת הממשלה זכתה לברכתו של ראש הממשלה נתניהו, ששיבח את היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט על תרומתו למגעים בין הצדדים. "אנו מביאים פשרה בנושא הרגיש הזה במקום שאמור לאחד את עם ישראל", אמר נתניהו. "אני יודע שזה נושא רגיש, ועם זאת אני חושב שזה פתרון הולם, פתרון יצירתי".
המפלגות החרדיות שמרכיבות את הקואליציה אומנם לא הטילו אולטימטום בנושא, אך הביעו התנגדות נחרצת להקמת הרחבה. "הרפורמים הם קבוצת ליצנים שתוקעים סכין בתורה הקדושה", אמר ח"כ משה גפני (יהדות התורה), "לעד ולעולמי עולמים לא תהיה הכרה בקבוצת הליצנים הזו, לא בכותל ולא בשום מקום אחר".
גם שר הפנים אריה דרעי (ש"ס) יצא נגד ההחלטה. "כל הבעיה הזאת של הרפורמים והקונסרבטיבים לא הייתה קיימת עד עכשיו במדינת ישראל ואין לי שום כוונה שזה יקרה עכשיו", אמר בשבוע שעבר בישיבת הממשלה. "אין מה להתפשר בעניין".