בשבוע הבא צפוי ראש הממשלה בנימין נתניהו לנאום בפני הקונגרס, ובממשל אובמה כבר מכינים את הקרקע לקראת בואו. אמש (שישי) התייחס בכיר אמריקני למגעים בין מעצמות המערב ואירן, והטיח ביקורת על מדיניותו של נתניהו נגד ההסכם המתגבש עם טהרן.
"האתגר בעניין המו"מ עם אירן הוא דווקא עבור המבקרים את ההסכם, בהם גם ראש הממשלה נתניהו", אמר הבכיר. "עליו לספק חלופות אפשריות להסכם, שגם יוכיחו כי הן משפיעות על התקדמות תכנית הגרעין בצורה טובה יותר".
לדברי הבכיר, בשבועות האחרונים חלה התקדמות משמעותית בשיחות הנערכות בז'נווה, אך לדעתו הצדדים לא צפויים לחתום על הסכם בשבוע הבא - בעת ביקורו של נתניהו בוושינגטון. "נותרו קשיים רבים בדרך להסכם שיוביל לריסון תכנית הגרעין האירנית בתמורה להקלה בסנקציות על הרפובליקה האסלאמית", הוא הדגיש.
בתחילת השבוע הבא צפויים מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ושר החוץ האירני מוחמד זריף להיפגש בשווייץ, בדיוק בזמן שנתניהו יעשה את דרכו לארצות הברית. בשלב זה הצדדים פועלים להגיע להסכם מסגרת בסוף חודש מרס, אך אם תושג עסקה סופית עם אירן, היא צפויה להיחתם בסוף חודש יוני הקרוב.
"אחת מנקודות השפל ביחסים"
דניס רוס, מי ששימש בעבר כיועצו של נשיא ארה"ב אובמה לענייני אירן וישראל, הביע אמש דאגה בנוגע למשבר האמון בין וושינגטון לירושלים ערב נאומו של ראש הממשלה נתניהו בפרלמנט האמריקני.
בריאיון לאולפן שישי אמר רוס כי "כבר היו בעבר מקרים של נשיאים וראשי ממשלה שלא הסתדרו זה עם זה, אבל אני חושש שזו בהחלט מנקודות השפל ביחסים". רוס הוסיף: "חשוב שהיחסים בין המדינות יהיו יציבים וחשוב שלא ייעשו נחלת הדמוקרטים או הרפובליקנים".
הבכיר האמריקני לשעבר ציין כי הוא סבור שההתעקשות של נתניהו לנאום בקונגרס היא טעות אסטרטגית: "אין לי בעיה שנתניהו יבטא את השקפותיו, אבל הוא יכול לכנס ישיבה עם כל אחד מבתי הקונגרס ולוודא שכולם ישמעו את ההשקפות שלו".