רמז לצונאמי המדיני? הוועדה למעמד האישה של האו"ם גינתה את ישראל במהלך אירועי הפסגה שקיימה בימים האחרונים. האירועים כללו מאות כנסים בהם לקחו חלק אלפי משתתפים, אך בהחלטה הפוליטית היחידה שהתקבלה במהלך הכינוס גונתה ישראל בשל "פגיעתה בנשים הפלסטיניות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מתוך 45 המדינות החברות בוועדה, רק ישראל וארה"ב התנגדו להחלטה, שהוגשה על ידי קבוצת המדינות המתפתחות באו"ם בשמם של הפלסטינים. 13 מדינות נמנעו, בהן חברות האיחוד האירופי. ההחלטה קובעת כי לישראל אחריות על מצבן של הנשים הפלסטיניות בכל תחומי החיים.
שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, אמר בתגובה כי "אם היה ספק שבאו"ם נעשית דמוניזציה לישראל, הנה האמת מוטחת במלוא העצמה". לדבריו, "193 מדינות חברות באו"ם, ובהן מדינות הטובחות באזרחים ואזרחיות, כולאות עיתונאים ועיתונאיות, מוציאות להורג נשות אופוזיציה ומחוקקות חוקים מפלים בתחום המגדר. כל המדינות הללו זוכות לחסינות באו"ם".
"הוועדה למעמד האישה מורכבת מכמה מהמדינות שהן המפרות הגדולות ביותר של זכויות נשים בעולם ובהן אירן וסודן" תקף פרושאור. "ברשות הפלסטינית רצח על כבוד המשפחה הוא עניין יומיומי ותעסוקת נשים עומדת על 17% בלבד. הגיע הזמן שהפלסטינים ייקחו אחריות על משהו. יחסם לנשים זו נקודת התחלת טובה ללקיחת אחריות" הוסיף.
לטענת השגריר הישראלי, הפלסטינים מנצלים את האו"ם באופן ציני, וכעת פוגעים גם בוועדה למעמד האישה, שהפכה לשדה מורעל וכר להסתה נגד ישראל - בדומה לגופים נוספים המשתייכים לארגון.
במהלך הדיון על הצעת הגינוי העירה הדיפלומטית נלי שילה בערבית כי "לא זוהי הדרך לשיפור מעמד האישה הפלסטינית". "השינוי יבוא ממקום של לקיחת אחריות של ההנהגה הפלסטינית ועבודה למען העתיד. ההתנהלות הזו לא תסייע לעם הפלסטיני כלל, ולא לאשה הפלסטינית בפרט", סיכמה.