זינוק דרמטי: משרד הבריאות עדכן הבוקר (חמישי) כי ביממה האחרונה אובחנו 3,074 נדבקים מאומתים בנגיף הקורונה - שיא מפרוץ המגפה. בכך עלה מניין החולים הפעילים ל-23,698 בני אדם. מצבם של 418 חולים מוגדר קשה, מהם 118 מונשמים. אתמול נערכו 34,131 בדיקות לאבחון הנגיף, מתוכן כ-9.4% נמצאו חיוביות. מניין הנפטרים מפרוץ המגפה עומד על 969 בני אדם. גורם בכיר לקראת כינוס קבינט הקורונה: תוכנית הרמזור הייתה רלוונטית לפני חודש, עכשיו אין מנוס מסגר מיידי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

2,613 מתוך המאובחנים ביממה האחרונה הם מאומתים מחוץ לאזורי ההתפשטות, כלומר לא מיישובים אדומים, מוסדות גריאטריים וחוזרים מחו"ל. בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 834 חולים, 418 מהם במצב קשה. מספר הנדבקים הכולל מאז פרוץ המגפה עומד על 122,539 ישראלים.

בכירים במערכת הבריאות התייחסו לזינוק בתחלואה: "זהו בוקר מורכב. נבצע בשעות הקרובות הערכת מצב מחודשת כדי לבחון אם העלייה הנוספת היא בכל הארץ או במוקדים החרדיים והערביים. אם נגיע למסקנה שהעלייה מגיעה מהאוכלוסייה הכללית לא יהיה מנוס מהגבלות נרחבות ולא יהיה טעם בהפעלת הרמזור".

בשעה 11:30 יתכנס קבינט הקורונה כדי לדון ברשימת "הערים האדומות" החדשה. לפני כן תתקיים הערכת מצב בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות יולי אדלשטיין, הפרויקטור רוני גמזו וגורמים במל"ל.

רוני גמזו (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90, פלאש/90 )
בדרך לסגר מיידי? גמזו | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90, פלאש/90

על רקע הזינוק בתחלואה ולקראת כינוס הקבינט, הצהירה מנכ"לית קרן רש"י, מיכל כהן, החברה בוועדה הציבורית המייעצת לפרופ' גמזו, כי הבחירה של השרים היא בין מגבלות ממוקדות מיידיות לבין סגר מלא: "אין דוגמה למדינה בעולם שמתנהלת בצורה שכזו ברמת התחלואה הנוכחית. כל מדינה אחרת כבר הייתה ממזמן בסגר מלא. טוב יעשו חברי הקבינט אם יאפשרו לפרופ' גמזו לממש את תכנית הרמזור ועכשיו כי האלטרנטיבה היא צעדים קשים בהרבה בהמשך".

לחדשות 12 נודע אמש כי מלבד בני ברק, גם אלעד ונצרת יוכנסו לרשימה – ופרופ' רוני גמזו צפוי לקרוא להטלת הגבלות נוספות. בעוד מספר הנדבקים היומי בקורונה ממשיך לשבור שיאים מדאיגים, בערים האדומות מותחים ביקורת חריפה על ניהול המשבר - ושר החינוך מתנגד לסגירת מוסדות החינוך ביישובים אלו.

בקבינט הקורונה צפוי עימות על הערים האדומות, גם מכיוון שהח"כים החרדים מתנגדים להגבלות החמורות. ההתנגדות נובעת בין היתר מכך שבני ברק כבר הייתה בעבר תחת סגר נוקשה. הגבלות התנועה הנוספות שידרוש מחר הפרויקטור מרחיבות את החזית בין גמזו לנבחרים החרדים - עד לנקודת רתיחה. גמזו מנגד הזהיר כי חוסר הציות בערים האדומות עלול להביא לסגר מלא, בעוד הביקורת כלפיו גוברת.

המחלוקת מגיעה על רקע של חוסר אמון הולך וגובר במקבלי החלטות ובממשלה, כשיותר ויותר אזרחים "לא סופרים" את הנגיף וחוגגים או מתקהלים. אתמול יותר מ-8% מהנבדקים נמצאו חיוביים וכמות המאומתים היומית חצתה שוב את קו ה-2,000 – וגם מחר צפוי נתון דומה ואף גבוה יותר.

במשרד הבריאות לא פרסמו עד כה את הרשימה של הערים האדומות, והיא צפויה להיות מוגשת לשרים שעות ספורות לפני הדיון. עם צירוף בני ברק, אלעד ונצרת לרשימה, היא צפויה לכלול כ-20 יישובים ורשויות במגזר הערבי ברשימה וחמש ערים חרדיות - בני-ברק, אלעד, בית"ר, רכסים ועמנואל. מדובר בעלייה לעומת הרשימה שפורסמה בתחילת השבוע, שמנתה 23 יישובים.

קורונה בישראל (צילום:  Yossi Zeliger, פלאש/90 )
צילום: Yossi Zeliger, פלאש/90

בצוות של גמזו ובמשרד הבריאות מגבשים את רשימת הערים המלאה, ולא רק האדומות, מתוך כוונה שכל אזרחי ישראל יוכלו לדעת מה הציון והצבע של העיר שלהם. 

היום היה אמור להתקיים דיון בוועדת החוקה על "תוכנית הרמזור" של גמזו - שהיה צפוי להיעדר מהדיון. הערב הודיע יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר, על דחיית הדיון ליום ראשון - כדי לאפשר את השתתפות גמזו בדיון וכדי שהוועדה תוכל לדון בהחלטות קבינט הקורונה שיתקבלו מחר על פי החלוקה לצבעים.