אלי רייפמן בדרך לכלא לתקופה ממושכת. בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר הבוקר עונש של 4 שנות מאסר בפועל ושנת מאסר על-תנאי על אלי רייפמן, מייסד חברת אמבלייז, שהורשע לפני כחודשיים בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, ושימוש במסמך מזויף.
בנוסף, קבע בית המשפט כי רייפמן ישלם פיצוי של 6.3 מיליון דולר לחברות שהונה "ווינטון" (WILTON CAPITAL HOLDINGS) וקרן Double U trading. כזכור, ביהמ"ש קבע כי רייפמן הונה את החברות באמצעות מצגי שווא אותם הציג בפניהן, לפיהם הוא מחזיק בבעלותו ובשליטתו כ-9 מיליון ממניות חברת אמבלייז ובאופן זה הוציא מהן במרמה 6.3 מיליון דולר.
"רייפמן ביצע את מעשי המירמה תוך שימוש במוניטין של איש עסקים מוכשר ומצליח. הוא פעל על בסיס מיומנות רבה תוך שימוש בעורכי דין ובמנהלות של חברה מצליחה ובעלת שם נכבד ומוכר בארץ ובעולם", כתב השופט דוד רוזן בגזר הדין. ביולי האחרון הרשיע המחוזי בתל אביב את רייפמן, במעשי המירמה והזיוף. השופט רוזן קיבל את טענות הפרקליטות וקבע כי רייפמן הוציא במרמה 6.3 מיליון דולר מ"ווינטון" (ומקרן Double U trading, באמצעות מצגי שווא אותם הציג בפניהן, לפיהם הוא מחזיק בבעלותו ובשליטתו כ-9 מיליון ממניות חברת 'אמבלייז'".
רוזן קבע כי בבעלות רייפמן לא היו בתקופה הרלוונטית לכתב האישום מניות אמבלייז, וכי חברת JMFINN לא החזיקה מניות בעבורו.
הוציא במירמה מיליוני דולרים מהחברות הזרות
"התוצאה ההגיונית היחידה ממסקנה זו", קבע השופט, היא שרייפמן, או מי מטעמו, זייפו את המסמכים שעל בסיסם העבירו החברות לרייפמן את מיליוני הדולרים. לפי הכרעת הדין, בתחילת 2009 גמלה בלבו של רייפמן החלטה להוציא במירמה מיליוני דולרים מהחברות הזרות, באמצעות מצגי שווא ומעשי זיוף. כדי להוציא את תוכניתו לפועל, ניהל רייפמן מו"מ עם ווינטון, לקבלת הלוואה בסך 3 מיליון דולר. ווינטון דרשה מרייפמן להעמיד כבטוחה להלוואה 9 מיליון מניות אמבלייז, שלטענתו, נמצאו בבעלותו. ביהמ"ש קבע כי על מנת להשיג את מבוקשו יצר רייפמן מצג שווא כלפי ווינטון, לפיו המניות שבבעלותו מוחזקות בנאמנות על-ידי נאמן וטען כי הוא לא יכול לגלות את שם הנאמן - שידוע רק לו ולעו"ד דורון אפיק, ששימש כנאמן להסכם ההלוואה.
בהמשך, הורשע רייפמן כי זייף מסמך שנחזה להיות חתום על-ידי אנדרו דאימונד, נציג חברת הברוקרים האנגלית JMFINN & CO, כאסמכתא וכראיה לקיומן של המניות. במסמך המזויף רשם רייפמן בכזב כי ב-17 בפברואר 2009 החזיקה JMFINN בחשבונו של רייפמן לפחות 9 מיליון מניות, כאשר בראש המסמך הופיעו פרטי החברה באופן הנחזה להיות נייר המכתבים שלה. רייפמן העביר המסמך המזויף לאפיק, כדי שיצרפו להסכם ההלוואה, ולמחרת, בהתאם להסכם, בעקבות מצג השווא ועל סמך המסמך המזויף, קיבל מחברת וינטון, 3 מיליון דולר. רייפמן התחייב להשיב את ההלוואה עד לאפריל 2009, בתוספת עמלה, אך לא עמד בכך.
בנוסף, הורשע רייפמן כי במהלך ינואר 2009 הוא חתם, במשרדו של עו"ד אפיק, על הסכם למכירת 10 מיליון ממניות אמבלייז, תמורת 3.3 מיליון דולר לקרן DOUBLE U, ולסטיבן שוורץ, למרות שלא היו בבעלותו. כדי לשכנע את הרוכשים כי הוא אכן מחזיק במניות אמבלייז, זייף רייפמן הודעת מייל ששלחה חברת JMFINN ושינה את תוכנה באופן הנחזה לכך שהחברה מחזיקה עבור רייפמן חשבון מניות אמבלייז. רייפמן הדפיס את המייל המזויף ומסרו לידי עו"ד אפיק, כראיה לאחזקותיו במניות. בזכות המייל המזויף, קיבל לידיו רייפמן 3.3 מיליון דולר מ DOUBLE U, ומסטיבן שוורץ.
כזכור, נגד רייפמן מתנהל גם הליך אזרחי, ובמרס 2009 הוציא ביהמ"ש צו כינוס נכסים נגדו. לאחר הוצאת הצו הורתה שופטת המחוזי בת"א, ורדה אלשייך, לרייפמן להעביר את מניותיו באמבלייז לרשותו של המנהל המיוחד, עו"ד איתן ארז. ואולם, רייפמן סירב וטען כי הוא אינו יכול לעשות כן מכיוון שהמניות כבר לא בשליטתו, אלא מוחזקות בעבורו על-ידי נאמנים. בעקבות סירובו, ישב רייפמן בכלא שלוש פעמים בגין ביזיון ביהמ"ש. לפי גרסתו של רייפמן, הוא נהנה הקצה של כ-39 מיליון מניות של אמבלייז, המוחזקות עבורו בנאמנויות עיוורות. מנגד, טוענים קברניטיה של אמבלייז כיום, כי לאור הסתבכותו של רייפמן בחובות החל כ-2006 ואילך, כבר מזה מספר שנים, אין הוא זכאי עוד למניות כלשהן של אמבלייז, כך שהנאמנים המופיעים בספרי החברה אינם מחזיקים במניות אלה לטובת רייפמן, אלא לטובתם של נהנים אחרים.
רייפמן מיוצג בידי עוה"ד אלקנה לייסט וניר רהט מהסניגוריה הציבורית. את המדינה ייצגה עו"ד ענבר פלש מפרקליטות מחוז ת"א (פלילי).