בני הזוג שדרסו ילד וברחו קיבלו עונש מופחת: בית המשפט המחוזי בפתח תקווה מסר הבוקר את החלטתו בעניין עסקת הטיעון בין הפרקליטות לבני הזוג פנינה תורן ועומרי נעים, שהפקירו את הנער אמיר בלחסן לאחר שנפגע ממכוניתם ונמלטו - והחליט לגזור עליהם עונש מופחת של 3 שנות מאסר בלבד.
בהחלטתו ציין השופט זכריה כספי כי אחד מהשיקולים שלו בבואו לאשר את ההסדר, היה הטיעון כי השניים לא בהכרח אשמים בתאונה עצמה שבה נפגע בלחסן בן ה-13. זאת, לעומת ראיות חותכות לכך שהם הפקירו אותו במקום התאונה.
"מהתחלה התנגדנו לעסקת הטיעון כיון שהעונש בכלל לא ראוי", אמר הבוקר יוסי בלחסן, אביו של אמיר, בראיון לערוץ החדשות. " אני כל הזמן משווה את זה לזריקת הנעל על השופטת בייניש. החיים של הבן שלי שווי ערך לתקרית הזאת? בית המשפט התחשב בשניים האלה ואפילו שלח אותם ל-30 יום בבית, כשאותי ואת אשתי אף אחד לא שואל אם אנחנו רוצים להיות חופשיים - אנחנו בבית כלא מהיום שזה קרה".
"אני מתכוון לערער על קלות גזר הדין כדי לדעת שעשיתי את המקסימום. עד עכשיו סמכתי על המדינה שתפעל בשבילי, אבל היום המדינה דרסה אותנו שוב", ציין אביו של הנער. "מאוד קשה לנו לחזור לאמיר להסתכל לו בעיניים. אני ואשתי מחכים לפני שנלך אליו ונספר לו על גזר הדין".
סבו של אמיר לנאשם: "שלא יהיו לך נכדים"
עם קבלת ההחלטה פרצה מהומה בבית המשפט. בני משפחתו של בלחסן התקשו להשלים עם קלות גזר הדין ופרצו בבכי באולם בית המשפט. "זורק הנעל על בייניש קיבל שלוש שנים", אמר אביו של אמיר בתגובה לגזר הדין.
סבו של הנער, שהיה נסער מאוד מההחלטה, התפרץ לעברו של הנהג הדורס ואיחל לו "הלוואי שלא יהיו לך נכדים". בתום הדיון ציינו בני המשפחה כי הם מתכוונים לערער על קלות העונש.
לפני כשבועיים פרסמנו כאן לראשונה את הסדר הטיעון המתגבש, שלפיו ירצו בני הזוג שלוש שנות מאסר, למרות שהעונש המרבי המקסימלי הקבוע בחוק בגין הפקרת פצוע הוא תשע שנים. כזכור, זמן קצר לאחר התאונה הקשה, השניים נתפסו כשהם יושבים במסעדה, לאחר שרחצו את מכוניתם מכתמי הדם.
האם: "מדוע מקלים עמם?"
מוניקה בלחסן, אמו של אמיר, התקשתה להתמודד עם האפשרות שדורסי בנה לא יקבלו את העונש המקסימלי. הבוקר היא ניגשה למיטתו של אמיר וסיפרה לו כי היא הולכת לבית המשפט ומקווה לחזור משם עם עונש ראוי.
בדיון שנערך לפני כשבועיים ביקשה משפחת בלחסן מהשופט שלא לקבל את העסקה ולהחמיר את עונשם של הדורסים. "אנחנו מתנגדים להסדר, לא מסכימים להקלה עם הפוגעים ולא מסכימים להתחשבות בו. העונש המרבי על העבירה הוא תשע שנות מאסר. מצאו אותם באותו היום במסעדה. ההתנהגות שלהם שערורייתית. מדוע מקלים עמם?", שאלה אמו של בלחסן עם היוודע דבר העסקה המתגבשת.
במהלך המשפט העידה האם בבית המשפט ואמרה כי אמיר "לא נהרג בתאונה, אך נשמתו איננה איתנו. הוא נמצא פיזית במיטתו לאחר ניתוחים רבים, בעולם משלו, איננו מתקשר, איננו מדבר ואיננו רואה איש. המשפחה כלואה יחד איתו בבית סוהר פרטי משלה, בלא בילויים ובלא טיולים, בעוד אלה שפגעו בו, חיים את חייהם כרגיל".
ניקו את הרכב והלכו לאכול במעדה
לפני כשנה, ביום האחרון של החופש הגדול, נסע בלחסן על הקורקינט שלו ביהוד, כשהנהגת פנינה תורן הבחינה בו באיחור. היא לא הצליחה לעצור את רכבה ופגעה בו בעוצמה. כשהבחינה שאמיר בלחסן נפגע ושוכב על הכביש, צעקה "פגעתי בו", אך תוך כדי שהיא בוכה ונרגשת, המשיכה בנסיעה וביקשה מבן זוגה הסובל מלקות ראייה כבדה להחליף אותה בנהיגה.
"בעת שהחליף את הנאשמת בנהיגה, היא סיפרה לו כי פגעה בילד", לשון כתב האישום. "לאחר מכן נסעו השניים למכון שטיפת כלי רכב, שטפו את הרכב והמשיכו בנסיעה לראשון לציון". במקום לעזור לילד שהתבוסס בדמו, הם שבו הביתה, ניקו את כתמי הדם ובאותו היום אף צולמו כשהם אוכלים במסעדה.
כתב האישום המקורי שהוגש נגדם כולל עבירות של הפקרה ושיבוש הליכי משפט. בנוסף, עומרי נעים, שנהג גם הוא ברכב לאחר התאונה, נאשם בנהיגה ללא רישיון בתוקף.