מחר, אחרי שהשופט דוד רוזן יקריא את גזר הדין וככל הנראה יישלח את אולמרט לשנות מאסר ארוכות בכלא, בשירות בתי הסוהר ושירות הביטחון הכללי יצטרכו להתמודד עם השאלה - היכן וכיצד מחזיקים בכלא ראש ממשלה לשעבר?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשירות בתי הסוהר יחל לפעול מחר צוות מיוחד שעליו תוטל המשימה הרגישה והמורכבת לקבוע איפה ירצה אולמרט את עונשו וכיצד יאבטחו אותו. המפתח לסוגיות האלה מצוי בידי שירות הביטחון הכללי - שם צריכים להעביר לצוות המיוחד את רשימת המגבלות הביטחוניות שיחולו על אולמרט בשבתו כאסיר.
אם השב"כ יחליט, למשל, שאסור לשכן את ראש הממשלה לשעבר באותו אגף שבו מוחזקים גם אסירים ערבים - תיווצר בעיה, כיוון שאין אגף כזה בכלא. סביר להניח שאחת המגבלות שיטיל השב"כ תהיה כי אסור לשכן את אולמרט גם באגף שבו מוחזקים עבריינים כבדים, אנשי משפחות פשע או פעילים קיצונים.
בנוסף לכל אלו, גם לאסיר עצמו יש זכות לבקש באיזה כלא הוא יהיה מוחזק ובשירות בתי הסוהר נוטים להיענות לבקשות מסוג כזה. "כזה דבר עוד לא היה לנו", אמרו היום בשב"ס רגע לפני יציאתו הצפויה של המבצע הזה לדרך.
תסריט האימה של פרקליטי אולמרט
שאלת מאסרו של אולמרט כבר אינה בגדר פרשנות או הערכה, אלא תרגום אמירותיו של השופט דוד רוזן בהתייחסותו לאישי ציבור שסרחו. לפי השופט רוזן, במקרה של אולמרט יש נסיבות לחומרה, כיוון שקיבל סכום עתק של 600 אלף שקלים כשוחד.
אחרי מתן גזר הדין מחר, צפויים פרקליטיו של אולמרט לדרוש באופן מיידי עיכוב ביצוע של גזר הדין. יש להם גם תסריט אימים לפיו בית המשפט יודיע: 'מאחר וגזרתי על אולמרט עונש כבד וממושך אני מבקש מהנאשם שיתייצב תוך שבועיים-שלושה בפתח הכלא לריצוי עונשו'.
אולם, ההערכה היא כי השופט יעכב את ביצוע גזר הדין ב-45 יום לפחות, מה שיוביל לכך שמי שבסופו של יום יקבל את ההחלטה מתי ראש הממשלה לשעבר ייכנס לכלא הוא בית המשפט העליון - בערעור הצפוי.