בזמן ששביתת פרקליטי המדינה עדיין נמשכת, הבוקר עולה כי בית משפט השלום בראשון לציון עלול לשחרר 95 מיליון שקלים, שנתפסו בחקירה שמתנהלת נגד ארבעה מעורבים בחשד לחדירת ארגון פשיעה צרפתי לישראל, זאת מאחר שנציגי פרקליטות מחוז תל אביב ייעדרו מהדיון. הסיפור פורסם הבוקר על ידי כתב הארץ תומר זרחין.
"יש סכנה ממשית שהכספים יחזרו למעורבים בפרשה, זאת בשל היעדר עמדת הפרקליטות ביחס להמשך ניהול התיק", אמרה עו"ד אלה רובינק, מי שעומדת בראש פרקליטות מיסוי וכלכלה. עו"ד רובינק אף הוסיפה כי למעט הנזקים הנראים לעין, של חשודים בעבירות קשות המשוחררים לביתם, תעלה השביתה עוד עשרות מיליוני שקלים - נזק אותו ניתן יהיה לאמוד רק בהמשך.
החשש: הכסף יוברח חזרה לחו"ל
רק בחודש נובמבר האחרון פרסמה המשטרה כי הצליחה לחשוף בתום חקירה סמויה של כמה חודשים את המעורבים בחדירת הארגון לישראל והחרימה את חשבונות הבנק, באמצעותם על פי החשד הוברח כסף לישראל.
על פי החשד, ניצל ארגון הפשע את המערכת הבנקאית בישראל כדי להלבין את הונו. חלק מן החשודים בפרשה מחזיקים באזרחות צרפתית וישראלית, מה שהקל עליהם לפעול בין שתי המדינות.
מאז חודש אפריל האחרון, כאמור, היו הכספים מוקפאים ולחשודים לא הייתה כל אפשרות למשוך אותם או להוציאם במהרה מהארץ. הבוקר, אם יחליט בית המשפט לשחרר את הכספים חזרה לחשודים, לא תוכל עוד המשטרה למנוע את הברחת הכסף והחשש הוא כי אלו ימהרו להעבירו למקום מבטחים.
"משרד האוצר פועל בשביתה נגד האינטרס שלו", מאשימה עו"ד רובינק בתגובה לדברים. "אני לא מבינה איך רשויות המס והאוצר מוכנים שנשבות", היא אומרת ומוסיפה שרק שבנה האחרונה הצליחו רשויות המס לגבות כ-30 מיליון שקלים מסים מעבריינים, רק בזכות עבודת המחלקה שבראשה היא עומדת.
אתמול: הפרקליטים דחו הצעה לתוספת של 8%
מנכ"ל משרד ראש הממשלה אייל גבאי הציג אתמול בערב לנציגי הפרקליטים הצעת פשרה שגיבש בניסיון לסיים את השביתה. על פי ההצעה, הפרקליטים ישובו לעבודה באופן מיידי, ובתמורה יקבלו תוספת של 12.5%. לפרקליטים לא לקח זמן רב לדחות את ההצעה על הסף.
מתוך 12.5%, 8% אמורים היו להגיע כתוספת שכר, ועוד 4% ככיסוי הוצאות רכב וטלפון. מנכ"ל משרד ראש הממשלה הציע גם שסטיב אדלר, נשיא בית הדין הארצי לעבודה לשעבר, כבורר בין הפרקליטים לבין האוצר.
מארגון הפרקליטים השובתים נמסר בתגובה כי "חבל שזאת ההצעה שבחר מר גבאי להעביר להחלטת ראש הממשלה. הוא יודע היטב שהארגון אינו יכול לסיים שביתה בת 42 ימים, שבהם לא נוהל קצה קצהו של משא ומתן, בהצעה שנדחתה על ידו זה מכבר".
עוד נמסר כי, "אנחנו מקווים שראש הממשלה לא ייתן ידו לניסיון לשבור את השביתה במקום להורות על ניהול משא ומתן. אנחנו מצפים מראש הממשלה שיתערב לצורך פיתרון המשבר כפי שהבטיח ולא יהיה אדיש לכאוס במערכת המשפטית שנגרם עקב התנהלות האוצר".
"לא רואים סוף לשביתה"
"ראש הממשלה צריך לנסות ולפתור את הסוגיה בינינו לבין האוצר" - כך אמר השבוע מזכיר ארגון הפרקליטים גדי שילה. "חשבנו שזה ייקח הרבה זמן, עוד יותר ממה שעברנו עד כה", הוסיף שילה שהודיע על החמרה בקריטריונים של ועדת החריגים שלא תאפשר הופעת פרקליטים מטעם המדינה בדיונים משפטיים שלא עוסקים בתיקים חמורים.
"הציבור מבין את מצבנו ולא מעביר עלינו ביקורת", אמר. "הציבור מבין שמי שאחראי לשביתה הזו הוא משרד האוצר". בהמשך דבריו תקף מזכיר ארגון הפרקליטים את הממונה על השכר באוצר, וטען כי הוא לא הסכים לדבר איתם כפי שראוי. "ידיו לא היו נקיות במהלך השיחות איתנו - מן הראוי שיתייחסו אלינו ברמה האנושית המינימלית".
ביום חמישי תימסר הכרעת הדין במשפטו של משה קצב, ושילה מעריך שלא תהיה פגיעה בהליך המשפטי. "כרגע, במידה והשביתה תמשך עד ליום חמישי אנחנו לא נופיע לדיון", הצהיר, "אני לא עוסק בתחום הפלילי אך להערכתי המשפט ימשיך להתנהל כסדרו".