שר הכלכלה נפתליבנט קרא לצעירי ישראל לחדול מלימודי המשפטים, זאת מאחר ומספר עורכי הדין ביחס לאוכלוסייה בישראל הוא הגבוה בעולם. בלשכת עורכי הדין וגם באוניברסיטאות הודו כי לעתים מדובר בתואר להשכלה כללית ולא בתואר בו כולם יעסקו בעריכת דין, הסטודנטים חוששים לעתידם התעסוקתי בתחום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"תפסיקו ללמוד משפטים", קרא בנט, "מי שחולה על התחום הזה - אז בסדר, אך דעו שגם אני למדתי משפטים וזה היה מיותר". את הדברים אמר השר על רקע המחסור הקיים לבריו בבעלי מקצוע כמו נגרים, רתכים ומתכנתים, וכן בהתבסס על מספר עודף של עורכי דין ורואי חשבון. הוא הפנה את הצעירים להייטק: "אין מספיק מתכנים, כל מתכנת סביר שיעבור הכשרה יתקבל, ואני אומר את זה כמי שניהל חברת הייטק".

מספרם של עורכי הדין ביחס לאוכלוסייה בישראל הוא הגבוה בעולם. בשנה שעברה נרשמו יותר מ-16 אלף צעירים ללימודי התחום. פרופ' יובל שני, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית הסביר כי הם "מעודדים את התלמידים לבחור בהשכלה משפטים ככלי להרחבת אופקים".

 

במקביל, הסטודנטים הסבירו כי הם מרגישים את העומס בענף. לירן כפיר, סטודנט שנה א', אמנם הצליח למצוא משרד עורכי דין לההתמחות, אבל כסטודנט למשפטים הוא חושש לעתיד התעסוקתי שלו: "יש קושי למצוא עבודה אחרי הלימודים, ישנם משרדים שבהם אתה עושה את ההתמחות ובזאת סיימת, ואז אתה צריך מחדש להתחיל לחפש את עצמך כעורך דין".

במשרד הכלכלה מתכוונים לפרסם נתונים על רמת הביקוש והקבלה לכל מקצוע כדי לאפשר לצעירים לבחור מה הם רוצים ללמוד כשהם יודעים את כל הנתונים האפשריים. מה שבטוח שבעידן בנט עורכי הדין שהיו בראש הרשימה - יורדים לתחתיתה.