פרשת "מדבקת הפלא" מסתיימת הבוקר בכלא: בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר שש שנות מאסר וחצי בפועל על אריק קליין, שהורשע במרמה בעקבות פיתוח מדבקה אותה הציג ככלי המסוגל לחזות התקפי לב. על שותפו של קליין, ד"ר עמוס בוחניק, נגזר עונש של עבודות שירות בלבד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לעונשו של קליין מתווספים 15 חודשים נוספים, מאסר על תנאי מעברו שהופעל כעת - מהם קוזזו שישה חודשים בהם בילה במעצר. בשל כך יישלח קליין בסך כעל לשבע שנים ושלושה חודשים מאחורי הסורגים. בנוסף נגזר עליו קנס של 50 אלף שקלים ופיצוי למתלוננים נגדו על סך 200 אלף שקלים.
לדברי שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן, "ד"ר בוחניק לא תכנן לבצע את המעשים שביצע. הוא נפל בקסמו של קליין, וזה השתמש בדרכים מופלאות והציג מצגי שווא של עסקים חובקי עולם והשתמש בשמו הטוב של בוחניק תוך ניצול תמימותו".
השופט החליט להקל בעונשו של בוחניק מאחר ששיתף פעולה עם בית המשפט ומשום שאין לו עבר פלילי, ואף התחשב במצבו האישי - הבריאותי והמשפחתי. קליין לעומתו לא זכה להקלות בשל עבירות קודמות בעלות אופי דומה. "קליין הוא בעל עבר פלילי והוא כבר ביצע בעבר שתי תקופות מאסר בגין עבירות מרמה קודמות, וחודשים מספר לאחר ששוחרר חזר ישר לפעולות המרמה שלו", הבהיר השופט.
פרקליטו של קליין, עו"ד דוד ונטורה, טען לאחר הקראת גזר הדין כי מדובר בעונש מוגזם החורג מנסיבות המקרה. "אני חושב שבית המשפט לא שקל היטב את נסיבות המקרה. זה לא נעשה בזדון, נשקול את מהלכנו", טען הפרקליט.
לעומתו הבהיר פרקליטו של בוחניק, עו"ד נתי שמחוני, כי גזר הדין משקף את מהות הכרעת הדין. "אמנם יחלנו לזיכוי מלא אבל אנו שמחים על גזר הדין. בוחניק הולך שולל בידי קליין ונפל בקסמן".
מדבקת הפלא: החלום שהתגלה כתרמית
ההודעה הראשונית בדבר "מדבקת הפלא" עוררה עניין רב בקהילה הרפואית בפרט ובציבור בכלל. במסגרת המרמה, פרסמו הנאשמים כי חברת הענק MSI חתמה עימם על חוזה של מיליארדי שקלים בעבור מכירת הזכויות של המדבקה. ואולם, למחרת ההודעה על העסקה נחשף ב"גלובס" כי לא ניתן לאתר את הפטנטים או את אישור ה-FDA למדבקה, והתברר כי כלל לא פותחה מדבקה כזו וכלל לא נוהלו מגעים עם MSI.
אחרי שנחשפה תרמית המדבקה, הואשמו קליין ובוחניק כי הציגו החל מיוני 2009 ועד מארס 2011 בפני מספר יזמים בעלי ממון, מצגים כוזבים נוספים, ומשכו אותם במרמה להשקיע כ-10 מיליון שקלים במוצרים טכנולוגיים מתקדמים, שלא היו ולא נבראו. לפי כתב האישום, הם עשו זאת באמצעות מסמכים שזייף קליין, לרבות מסמכים הנחזים להיות מסמכים בנקאיים.