הרכב מורחב של תשעה שופטים יקיים דיון נוסף בפסק דינו של בית המשפט העליון, שביטל את הרשעתה של העיתונאית אילנה דיין בלשון הרע, בפרשת "וידוא ההריגה", בתביעתו של סרן ר'. כך קבע נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כחצי שנה הגיש סרן ר' בקשה לדיון נוסף על פסק הדין שבו בוטלה הרשעתה של אילנה דיין ו"טלעד" בלשון הרע נגד סרן ר' בבית המשפט המחוזי. החלטתו של גרוניס מרמזת כי פסק דינו של בית המשפט העליון בפרשה מהווה הלכה חדשה בדיני לשון הרע, ומן הראוי לקיים בו דיון נוסף, כדי לקבוע אם ההלכה החדשה צריכה להישאר על כנה, או להתבטל.
בית המשפט העליון נוהג לערוך דיונים בהרכב מורחב רק במקרים נדירים, בתיקים חשובים בהם נדרשת הכרעה חשובה של בית המשפט בתחום בעל משמעות ציבורית וחוקית גדולה. לכן, עצם ההחלטה על קיום דיון בהרכב מורחב מלמדת על החשיבות שהנשיא גרוניס מייחס למקרה, כשבין השאר נדון המשקל החוקי שיש לתקנון האתיקה של מועצת העיתונות - תקנון שלעתים סותר את חקיקת הכנסת.
השופט סולברג לא יישב בהרכב המורחב
פסק הדין המקורי בבית המשפט העליון ניתן בהרכב שלושה, בראשות המשנה לנשיא בדימוס אליעזר ריבלין שהרחיב מאוד את הזכות לחופש הביטוי, ובכך הפך את פסיקת המחוזי שקבעה כי על התקשורת לוודא בצורה מוחלטת את עובדות נושא מסוים לפני שהוא מובא לציבור. השופט סולברג שכתב את הכרעת הדין בבית המשפט המחוזי מכהן כיום בבית המשפט העליון, והוא לא יישב בהרכב המורחב.
גרוניס קבע כי לצד העתירה לדיון נוסף שהגישו עורכי דינו של סרן ר', והתשובה לעתירה שהתקבלה מפרקליטיה של דיין ומעורכי הדין של "טלעד", יתקיים בעוד כארבעה חודשים גם דיון בעל פה, בפני ההרכב המורחב. לכן, פסק הדין צפוי להינתן לכל המוקדם בעוד כחצי שנה.
הפרשה התחילה בנובמבר 2004, אז שודרה כתבה בתוכנית "עובדה" בערוץ 2 שעסקה בתקרית שאירעה במוצב "גירית" ברצועת עזה באוקטובר 2004, שבמסגרתו נורתה למוות הילדה הפלסטינית איימן אל-האמס, שהייתה בת 13. סרן ר', שתבע את דיין בלשון הרע, פיקד על הפלוגה שאיישה את המוצב.
אל-האמס התקרבה למוצב, והחיילים פתחו בירי לעברה, וסרן ר' רץ אל שער המוצב כדי לוודא את הריגתה, לפני שקיבל את הדיווח כי מדובר "בילדה כבת 10 בערך". בהמשך, התברר כי העובדות עליהם הסתמך התובע הצבאי לא היו מדויקות, והקצין זוכה מההאשמות נגדו ובהמשך אף הועלה בדרגה.