המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה החליטה לסגור את כל התיקים הפליליים נגד מנהלי הבנק למסחר, זאת בעקבות מעילת הענק של אתי אלון בשנת 2002. בכך למעשה נקבע כי למנהלי הבנק אין אחריות בגין רשלנות לקריסת הבנק.
לאחר שנים של הליכי שימוע החליטו בפרקליטות כי לא נמצאו ראיות למעשים פליליים בקרב מנהלי הבנק. "אני שמח שלאחר שנים ארוכות והליכי שימוע מייגעים החליטה הפרקליטות להפסיק את ההליכים הפליליים", אמר עו"ד אורי קינן, פרקליטו של משה לייבוביץ', מי שהיה מנהל הבנק.
החשד שהוסר: העמדה בסכנה של הבנק
לפני שנתיים הודיעה המחלקה הכלכלית לתשעת מנהלי הבנק למסחר והדירקטורים הבכירים כי לאחר בחינת חומר הראיון נמצא כי יש מקום להגיש נגדם כתב אישום, כל אחד בגין חלקו בפרשה, אך התנתה זאת בהליך של שימוע.
התשעה היו חשודים כי ניהלו את הבנק ופיקחו עליו באופן לקוי ובלתי תקין, עד כדי העמדה בסכנה של יכולותיו לעמוד בהתחייבויות השונות.
אלון גנבה את הכספים עבור אחיה
ב-25 באפריל 2002 הפתיעה אתי אלון את משטרת ישראל והתוודתה על מעילת ענק. אלון, שהייתה סגנית מנהל בבנק למסחר, תיארה בפני השוטרים כיצד במשך חמש שנים גנבה 250 מיליוני שקלים ממאות חשבונות בבנק.
את הכספים שגנבה העבירה אלון לאחיה עופר מקסימוב, מהמר כפייתי אשר הפסיד סכומי עתק בבתי קזינו. מקסימוב הפעיל לחץ על אחותו בכך שטען בפניה כי אם לא ישלם את חובותיו עלולים להרוג אותו.
במסגרת חקירת המעילה נעצרו בכירים בשוק האפור בחשד שקיבלו את כספי המעילה ממקסימוב. כאשר התפוצצה הפרשה ברח מקסימוב לרומניה ונעלם. רק לאחר 20 ימים אותר במבצע משותף של המשטרה הרומנית ומשטרת ישראל והובא לארץ.
עונשים של 6 עד 17 שנות מאסר
אלון, מקסימוב ואביהם אביגדור מקסימוב הועמדו לדין. אלון הורשעה בגניבת יותר מרבע מיליארד שקלים ונידונה ל-17 שנות מאסר ובנוסף נגזר עליה קנס של חמישה מיליון שקלים. אחיהנידון ל-17 שנות מאסר וקנס של שלושה מיליון שקלים. אביהם אביגדור, נדון לשש שנות מאסר ולקנס של מיליון שקלים.
מעילת הענק גרמה לקריסת הבנק. בנק ישראל, שאמור היה לפקח על פעילות תקינה של הבנק, נאלץ להחזיר ללקוחות הבנק את הכסף הרב שהפסידו בו.