שר הפנים גדעון סער חשף הבוקר (ד') במהלך דיון בוועדת הפנים של הכנסת כי נחתם הסכם ליציאה מרצון של מסתננים למדינה שלישית באפריקה. סער ציין כי ההסכם אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדיון, אמר שר הפנים כי "התקנות הן נדבך נוסף בטיפול בתופעה רחבת ההיקף של המסתננים". לדבריו, ההסתננות נבלמה על ידי בניית הגדר בגבול ישראל מצרים ועל ידי חקיקה שנועדה למנוע את הכדאיות הכלכלית של הגירת עבודה בלתי חוקית.
עם זאת, הדגיש סער כי בישראל עדיין שוהים עשרות אלפי מהגרי עבודה, שראוי למנוע את כדאיות שהייתם באמצעות תמריץ כלכלי שלילי, דוגמת התקנות שאושרו היום בוועדת הפנים של הכנסת. שר הפנים העריך שמדי שנה קיים מחזור חלפנות של שני מיליארד שקלים בדרום תל אביב, מתוכם כ-700 מיליון שקלים המגיעים ממהגרי העבודה המנסים להלבין את כספם ולהעבירו באמצעות פעילות חלפנים ובלדרים אל ארצות המוצא שלהם.
הוא הדגיש כי התקנות נועדו לבלום את תופעת הלבנת הכספים והוסיף כי כיום עומד קצב יציאת המסתננים על 2,000 עד 3,000 בשנה. סער אמר כי התקנות ימנעו הוצאת כספים שוטפת של המסתננים שנשארו בארץ, אך יאפשרו להם להוציא את כספם עם יציאתם. לדבריו, לאחר החגים תצא קריאה מסודרת לחלק מאוכלוסיית המסתננים ליציאה מרצון ולאחר פרק זמן מסוים, אלו שלא ייצאו יהיו נתונים לסנקציות של ביטול אישורי שהייה ואכיפת איסור העבודה הן על המסתננים והן על מעסיקיהם.