משפחות הרוגות תאונת ה"פגע וברח" בנתניה מתכוונות לשגר מכתב ליועץ המשפטי לממשלה בו הן מפצירות שלא להקל על עונשו של החשוד בדריסה ובהפקרת יקיריהן שושן ברבי. "לא לעסקת טיעון", דורשים בני המשפחה הזועמים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המכתב נשלח באמצעות עו"ד כרמי בוסתנאי, המייצג את שלוש המשפחות ומטרתו להבהיר כי המשפחות רואות בהתנהלות הפרקליטות כאחראית לאסון שנגרם. "בגלל אוזלת היד במקרים בעבירות הקודמות - נגרמה התאונה", טוענים בני המשפחה.
המשפחות דורשות מהיועץ המשפטי לממשלה להחמיר עם ברבי ולהורות לתובע להגיש נגדו כתב אישום על הריגה. "להאשימו בחומרה המקסימלית ולדרוש 20 שנות מאסר על כל הרוגה עקב הבריחה וניסיונות הטיוח", כתבו.
דרישה נוספת שעולה במכתב, היא עדכון שוטף מצד התובע במקרה שיוחלט לבסוף לקיים עסקת טיעון מקלה עם החשוד בדריסה, זאת על מנת שיוכלו המשפחות לפנות לבג"ץ. "לא ניתן למקרה שחר גרינשפן נוסף להתרחש", הדגישו מקורבים לבני המשפחה.
"המשפחות איבדו אמון"
עו"ד כרמי בוסתנאי, המייצג את משפחות ההרוגות, מסביר את ההחלטה על הצעד: "המשפחות מרגישות שהן איבדו אמון בפרקליטות כי הן יודעות שאם הפרקליטות הייתה עושה את עבודתה נאמנה בשלב הראשון שבו אותו נהג הואשם בעבירות קודמות של נהיגה במהירות מופרזת וחציה ברמזור אדום ולא הייתה נעשית איתו עסקת טיעון והוא היה מרצה עונש ואולי גם רישיונו היה נשלל, יכול מאוד להיות שהתאונה לא הייתה מתרחשת".
עוד טוען עו"ד בוסתנאי כי "ניסיון העבר מלמד שהפרקליטות לפעמים עושה את מלאכתה קלה לא ממשיכה עד הסוף, מגישה כתב אישום בעבירות חמורות ולאט לאט מתקפלת והעניין נגמר בקול ענות חלשה".
במידת הצורך, כך מציין עו"ד בוסתנאי, יפנו המשפחות לבג"ץ אם תהיה נסיגה בעמדת הפרקליטות שלא להעמיד לדין ולמצות את הדין עם הנאשם. "המשפחות רואות עצמן מחויבות לעמוד לצד הפרקליטות לאורך כל הדרך ולבדוק שלא יהיו עסקאות טיעון מאחורי גבן ולא בהסכמתן", הוא מסביר.