האם תחודש החקירה המשטרתית בעקבות הממצאים בהעלה מבקר המדינה בדוח הרפז? הבוקר התקיימה ישיבה מרתונית בלשכת היועץ המשפטי לממשלה בהשתתפות ראש אגף חקירות במשטרה, ניצב יואב סיגלוביץ', הפרקליט הצבאי הראשי דני עפרוני ועו"ד שי ניצן שמשמש כמשנה ליועמ"ש לתפקדים מיוחדים. הבכירים דנו בנושא המשך הטיפול תיק הרפז.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
עמדת היועמ"ש וראש אגף החקירות נותרה כשהייתה - השניים חושבים כי לא צריך לחדש את החקירה, ואילו הפצ"ר לעומתם סבור כי יש לחדשה. כזכור, המשטרה פתחה בחקירה בעקבות תלונת הפרסומאי אייל ארד בדבר זיוף המסמך שנשא את שמו. חקירת המשטרה העלתה ראיות לכאורה לכך שסא"ל בועז הרפז מקורבות של הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכזנזי זייף והפיץ את המסמך המדובר.
הנושא הועבר לידי מבקר המדינה לשעבר השופט מיכה לינדנשטראוס ובעקבות חומר חקירה שנאסף ועדויות חשובות שהגיעו לידיו - המליץ לינדנשטראוס לויינשטיין לחדש את חקירת המשטרה בפרשה ולבדוק חשדות לכאורה כלפי אשכנזי ועוזרו אל"מ ארז וינר. לגבי השניים התעורר חשד להפרת אמונים. עמדת הפצ"ר הייתה דומה לזו של לינדנשטראוס.
יש לציין כי בעקבות פרסום הדוח, הודח אל"מ וינר מצה"ל. בפרקליטות אישרו את קיום הפגישה, אך סירבו למסור פרטים על תוכנה. ההחלטה הסופית תתקבל כבר בשבוע הבא.
בתחילת החודש פרסם מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא פרסם את דוח הביקורת על "מסמך הרפז" ובו ארבעה פרקים מרכזיים בפרשה שהסעירה את המדינה ובעיקר את צמרת המערכת הביטחונית: מסמך הרפז ואיסוף המידע, היבטים במערכת היחסים בין השר ברק ובין הרמטכ"ל דאז, רא"ל (מיל') אשכנזי, ולשכותיהם, תהליך בחירת הרמטכ"ל ומינויו וביטחון מידע.
המבקר ציין כי חקירת המשטרה שהתמקדה בשעתה בנושא זיוף מסמך הרפז, הותירה סימני שאלה עובדתיים, נורמטיביים ואתיים שבאו לידי ביטוי בין השאר בדברי הרמטכ"ל דהיום רא"ל בני גנץ שהגדיר את המצב כ"פגר מסריח" אשר נשאר בחדר ללא טיפול יסודי. "בהתאם לכך ולאור הפניות למשרד מבקר המדינה לבדוק את הפרשה, החליט המבקר דאז השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס לבצע ביקורת מערכתית בעניין זה", מסביר משרד המבקר.
הביקורת שערכו עובדי משרד המבקר מתבססת, בין השאר, על עיון באלפי עמודים של מסמכים, על האזנה לעשרות שעות של הקלטות ועל יותר משלוש מאות פגישות עם אישים שונים ובהם בכירי מערכת הביטחון, אנשי ציבור, אנשי תקשורת ועוד. על נתונים מהדוח הטילה ועדת המשנה של הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת הטילה לפי החוק חיסיון זאת לשם שמירה על ביטחון המדינה.
"לאחר שהדוח הונח על שולחנו הגיע מבקר המדינה למסקנה שלמען טובת העניין, אין זה ראוי לפתוח מחדש את הפרשה שמעסיקה את כל המעורבים בה ואת הציבור בכללותו למעלה משנתיים ויש לפרסמו עתה", כותב המבקר ומתייחס גם לעיתוי הפרסום - סמוך למועד הבחירות. "גם בעבר פרסם משרד מבקר המדינה דוחות סמוך לבחירות. ברוח הדברים של מבקר המדינה לשעבר השופט בדימוס אליעזר גולדברג :'על מבקר המדינה להמשיך ולמלא את תפקידו כעין הציבורית אשר פקוחה בכל עת ... ואינה נעצמת בשל אירועים פוליטיים כלשהם'".
משרד מבקר המדינה גם מוצא לנכון לציין את האווירה הציבורית הטעונה, שבה נבדקה פרשת "מסמך הרפז", כאשר מעורבים בעלי עניין יצרו או ניסו ליצור סדר יום ציבורי המושפע לא פעם מהטיות מכוונות והכול מתוך ניסיון או תקווה להשפיע על תוצאות הבדיקה. "ביקורת המדינה היא נטולת פניות. יושרתה הזוכה לאימון הציבור משמשת אבן יסוד לפעולתה", הוא מדגיש.
דוח הרפז - הסיקור המלא:
המבקר: ברק החריף המתח עם אשכנזי