אם זה תלוי בפרקליטות המדינה, נשיא המדינה לשעבר משה קצב ימשיך לשבת בכלא, ולא יזכה במשפט חוזר. כך עולה מעמדת הפרקליטות לבקשה שהגיש קצב. בפרקליטות המדינה הביעו התנגדות לבקשת קצב ואמרו כי "לאחר בחינת הבקשה, לא קיימת עילה למשפט חוזר".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בפרקליטות מדגישים כי הטענות לעיוות דין מצדו של קצב כבר נבדקו בעבר, כאשר הערעור נדחה בשתי ערכאות. בפרקליטות מציינים גם כי בקשתו של קצב למשפט חוזר לא עמדה במסגרת הזמן לבקשת משפט חוזר. על פי החוק, ניתן להגיש בקשה כזו בתוך 90 יום מתום ההליכים המשפטיים.
"המדינה מתנגדת לבקשה בנימוק שלא מתקיימת עילה מן העילות המפורטות בחוק לקיומו של משפט חוזר, ובפרט לא מתקיימת העילה הנטענת של עיוות דין", נכתב בתגובה. "בקשתו של המבקש אינה אלא לקיומו של הליך ערעורי נוסף על ההליך שכבר נתקיים. לא לכך נועד ההליך החריג של משפט חוזר. בהתאם לאופייה של הבקשה, אף אין תימה כי היא אינה עומדת בדרישות התקנות באשר לעיתוי הגשתה".
פרקליטיו של קצב: "הפרקליטות לא התייחסה לטענותינו"
"בנסיבות אלה אין מקום להליך של "משפט חוזר", שנסב כל כולו על טענות שכבר נטענו בפני שתי הערכאות, ושנדחו על ידיהן. ההליך הנדיר והחריג של משפט חוזר לא נועד לבחינה מחודשת, שלישית במספר, של אותן הטענות עצמן. בית המשפט הנכבד מתבקש איפוא לדחות את הבקשה לקיומו של משפט חוזר", סיכמו בפרקליטות את תגובתם.
נציגיו של קצב, עורכי הדין יהושע רזניק וציון סהראי, טענו כי "מדובר בתגובה צפויה וסטנדרטית". עורכי הדין טענו כי תשובת הפרקליטות לא התייחסה לטענות הבסיסות בפנייתן, "לפיהן מסקנות שנקבעו בערכאות הקודמות לא נשענות על בסיס ראיות ואין להן כל תימוכין בעדויות".
"טענות אלו לא זכו למענה של ממש בתגובת הפרקליטות, אך אנחנו סבורים שנשיא בית המשפט העליון לא יכול להתעלם מעיוות הדין שנגרם למר קצב בהרשעתו, ומן הדין שיורה על זיכויו", הוסיפו.
קצב הגיש בקשה למשפט חוזר לפני שלושה חודשים
בחודש אוקטובר האחרון הגיש הנשיא לשעבר קצב את הבקשה למשפט חוזר לבית המשפט העליון, כפי שפורסם לראשונה בחדשות 2. קצב מבקש משפט חוזר לאחר שהורשע בעבירות אונס, מעשה מגונה בכוח והטרדה מינית. פרקליטו, עורך הדין יהושע רזניק, דרש לקיים משפט חוזר למרשו בשל מה שהגדיר "עיוות דין עובדתי ומשפטי".
"פסקי הדין לוקים באופן מהותי עד כדי עיוות דין של ממש, ולפיכך יש מקום להגיש בקשה למשפט חוזר", נכתב בבקשה שהגיש קצב באמצעות עורכי דינו. "אנו דורשים שהליקויים ייבחנו על ידי נשיא בית המשפט העליון". בבקשה הדגיש קצב כי עדותה של א' ממשרד התיירות "לא נתמכה לגופה בראיה נוספת".
"במקום לזכות את קצב מחמת הספק בגרסת המתלוננות, הוסיף בית המשפט המחוזי וקבע עובדה נוספת שאף היא תזה ללא שום ביסוס", נכתב בבקשה מטעם קצב. "קביעה זו, לא רק שאינה מבוססת על ראיה כלשהי, אלא אף עומדת בניגוד לגרסת המתלוננת עצמה". עו"ד רזניק ציין: "קצב הורשע על פי הספק ולא על פי שיטתנו המשפטית כי הרשעה תיתכן אך ורק אם לא נותר ספק סביר באשמתו של נאשם".
קצב ריצה כרבע מתקופת מאסרו
עורכי הדין יהושע רזניק וציון סהראי שקדו במשך חודשים על תיק קצב. השניים חשפו משפטנים בכירים ושופטים בכירים בדימוס לחומרים מהתיק. אלו הגיעו יחדיו לכלל מסקנה, שלפיה מתחייבת בדיקה מחודשת בתיק קצב. בנוסף, שכרה משפחת קצב את שירותיו של יועץ התקשורת גיל סולומון.
קצב ריצה כבר כרבע מתקופת המאסר בת שבע השנים שנגזרה עליו - והחל לצאת לחופשות סדירות מבית הסוהר. בתחילת החודש שעבר יצא לחופשה מבית הכלא "מעשיהו" שבו הוא כלוא לרגל בר המצווה של נכדו, ובחודש שעבר יצא לחופשה בת יממה לאחר ראש השנה.
במאי 2012 דחה בית המשפט העליון את בקשתו של הנשיא לשעבר משה קצב לקיים דיון נוסף בעניין עונשו בפני הרכב מורחב של בית המשפט. קצב נשלח לרצות את עונשו עד תום כפי שקבע בית המשפט המחוזי.