גילה קצב, רעייתו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב שהורשע באונס ונשלח לשבע שנות מאסר שלחה מכתב לנשיא המדינה שמעון פרס בבקשה לחון אותו. להלן קטעים מהמכתב כפי שנשלח לנשיא: "מאז פרוץ הפרשה ביולי 2006 ועד היום חייו וחיינו כמשפחה הפכו לקשים ובלתי נסבלים", כתבה קצב בבקשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני, ילדיי, נכדיו, אמו הקשישה, אחיו ואחיותיו עוברים מסכת ייסורים איומה, משפילה ומבזה - קשה מנשוא, שלא הייתה כדוגמתה בתולדות המדינה. ההרשעה הציבורית והמסע המכפיש בתקשורת עוד בטרם הורשע היו נחלת כולנו מדי יום במשך יותר משש שנים, והם לכשעצמם עונש איום לו ולמשפחה כולה. אין איש שיכול היה לעמוד בהם ללא צער עמוק".
"אנו דואגים לחייו ולביטחונו"
עוד כתבה גילה קצב לנשיא פרס: "מאז 7 בדצמבר 2011, משה ואנחנו נענשים בעונש נוסף ואנו עוברים ייסורי גיהנום מידי-יום. משה קצב מבוגר בגילו, סבא לנכדים ונזקק לתרופות יומיומיות. הוא נמצא במקום שבו הוא נמנה על המבוגרים ביותר, במקום בו נמצאים אנשים שפנו אליו בבקשות חנינה בתוקף תפקידו כנשיא המדינה, ונדחו על ידו. הם נוטרים לו טינה על כך. פעמים רבות, התנכלו לו על כך והוא הפך למושא לכעס, לבוז ולנקמה בשל כך. במקום שבו השמיעו נגדו קללות, איומים וגידופים במשך לילות אחדים. בתנאים שבהם הוא נתון אנו דואגים לחייו, לשלומו ולביטחונו".
גילה קצב: משה הביע צער
קצב התייחסה גם לטענות לפיהן הנשיא לשעבר לא הביע חרטה ודחתה אותן. "משה הביע צער הן בביהמ"ש והן בתקשורת, והתנצל בפני מי שנפגע ממנו. יש לכך משמעות במיוחד על רקע מאבקו הנחרץ והעקבי על הוכחת חפותו.
"לאחר שש שנים כה קשות וכואבות לי, לילדיו, לנכדיו הקטנים, לאמו הקשישה, לאחיו ואחיותיו, המלוות בסבל אנושי קשה מנשוא וחסר תקדים ועל רקע כל האמור לעיל, אני מבקשת להיעתר לבקשתי, לבקשת ילדינו, לבקשת אחיו, לבקשת אמו הקשישה - לחון את משה קצב, לשים סוף להשפלות ולייסורים".
בקשת החנינה בטיפול בית הנשיא
בקשת החנינה שהגיש היום הנשיא לשעבר משה קצב לנשיא המדינה שמעון פרס הביאה להרמתן של לא מעט גבות. גילה קצב הפתיעה רבים בעמידתה האיתנה לצד בעלה, הנשיא לשעבר משה קצב, שהורשע בשני מעשי אונס ובעבירות מין נוספות לאורך המשפט הארוך שנוהל נגדו. כעת נראה שגם 10 חודשים לאחר שקצב החל לרצות את עונשו, גילה עדיין ניצבת מאחוריו - ופונה בבקשה לחנינה.
קצב העביר את בקשת החנינה על סמך חוק היסוד המאפשר לנשיא לחון אסיר, במידה ונמצא כי ניתן להקל בעונשו. על פי ההערכות, הסיכויים לכך שבקשתו של קצב תתקבל הם קלושים למדי, כיוון שלא הודה במעשיו ולא הביע חרטה.
בבית הנשיא הודיעו כי ציינו החנינה תטופל על ידי מחלקת החנינות בבית הנשיא על פי הנוהל המקובל.