שביתת פרקליטי המדינה נמשכת כבר יותר מחודש ועשרות עבריינים, בהם שודדים ועבריינים אלימים, שוחררו בגלל השביתה. הפרקליטים הפרטיים רואים במצב שעת כושר - ועובדים סביב השעון בבתי המשפט ובוועדות השחרור על מנת לשחרר את לקוחותיהם.
מספר המשוחררים הולך וגדל כל רגע. עד כה שוחררו 55 עצירים ו-62 אסירים, 31 מתוכם ביממה האחרונה. השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' פנה לראש הממשלה בבקשה שיתערב ויביא לסיום השביתה.
למרות שקיימת ועדת שחרור למקרים חריגים, אשר דנה בעבריינים מסוכנים כגון רוצחים, עדיין משוחררים מדי יום עבריינים "פחות מסוכנים" כגון אנשים שהורשעו בשוד אלים או בתקיפה. בכל זאת, ההערכה היא שככל שתימשך השביתה ישוחררו עבריינים יותר קשים, אולי אפילו רוצחים.
בנוסף לשביתה: מערכות המחשוב בבתי המשפט קרסו היום
תקלה חמורה ביותר במערכת המחשוב של בתי המשפט, "נט המשפט", השביתה את המערכת כליל החל משעות הבוקר היום, כך פורסם ב"גלובס".
התקלה החמורה גרמה לשרשרת תגובות נזעמות מצד שופטים, שהועברו ברשת המייל הפנימית של השופטים, לדרישה של נציגות השופטים מהנהלת בתי המשפט להודיע לציבור שהעיכובים הנגרמים בדיונים ובפסקי דין אינם באשמת השופטים אלא בגלל התקלות במערכת המחשב, וכן להזעקת מהנדסי מיקרוסופט העולמית על ידי הנהלת בתי המשפט, במטרה להתגבר על התקלה.
בעקבות התקלה והתגובות הנזעמות של שופטים, שהתרעמו על כך שהם סופגים תלונות ממתדיינים ומעורכי דין, פנתה יו"ר נציגות השופטים, ורדה אלשיך, למנהל בתי המשפט משה גל במייל שהופץ לכלל השופטים. "השופטים מגלים סבלנות אדירה מאז עלתה התוכנה לאוויר", כתבה אלשיך, "אין יום שעובר ללא תקלות או הודעות על האטות. אלא שכל ההאשמות נופלות על השופטים והמזכירות, הצריכים לעמוד בפרץ מול ציבור המתדיינים באולם. נשמעים קולות מקרב השופטים, ובהן הצעות קיצוניות, שאולי אינן ראויות לשופטים, אך גם השופטים הם בני אדם".
אלשיך הציעה שהנהלת בתי המשפט תפרסם הודעה, המגבה את השופטים והמודיעה על הקשיים במערכת הממוחשבת, וכן שלאור התקלות ינוכו ימים אלה מפרקי הזמן הנמדדים לשופטים למתן פסקי דינם. "זה המעט שיכול להיעשות למען השופטים", סיימה אלשיך.