כמעט ארבעים שנה מאז מלחמת יום הכיפורים, הוחלט בפרקליטות המדינה לשים סוף לאחת הפרשיות שעוררו סערה באותו הזמן - ולסגור את התיק נגד אלוף (בדימוס) אלי זעירא, מי שהסגיר לכאורה את סוכן המוסד, אשרף מרוואן.
שעות לאחר החלטתו של וינשטיין, פגשנו את צבי זמיר, ראש המוסד במלחמת יום הכיפורים. זמיר, בן 87, חזר בן רגע 40 שנים לאחור והיה נסער במיוחד מההחלטה. "לא יכול להיות שקצינים בצה"ל יבינו שעל עבירות שהוא עשה תהיה חנינה. צריך שיהיה ברור שעל עבירות מסוג אתה בא לדין", אמר זמיר.
במהלך הריאיון העלה זמיר טענות רבות נגד ההתנהלות של היועץ המשפטי ואנשיו במהלך החקירה. "אתה הקטגור, תזמין אותי", זעם זמיר, "אבל לא היה לו עניין לשמוע כי מטרת הטיפול בתיק הזה הייתה למשוך את העניין, או שאחד מאיתנו ייעלם".
"המאבק ביני לבין אלי הוא לא הנושא, אני לא מחפש את רעתו האישית של אלי, ואני לא רוצה שיישב בבית סוהר", סיכם זמיר. "המאבק הוא על התיק ועל העבירה".
התיק נסגר בשל תרומת זעירא לביטחון המדינה
תחילתה של הסערה הציבורית בשנת 2004. אז, טפל ראש המוסד בתקופת מלחמת יום הכיפורים צבי זמיר, מי שהיה מפעילו האישי של מרוואן, האשמה חמורה נגד האלוף זעירא - שלפיה חשף ראש אמ"ן לשעבר את זהותו של המקור הבכיר ביותר של ישראל במצרים באותה עת, וגרם נזק חמור ליכולתה של ישראל לגייס סוכנים, כך על פי מקורות זרים.
זמיר העביר את תלונתו לטיפולו של היועץ המשפטי לממשלה, ובמסגרת בוררות שהתקיימה בין הצדדים בראשותו של המשנה לבית המשפט העליון השופט תיאודור אור נקבע, כי האלוף זעירא הוא זה שחשף את שמו של הסוכן והדליף את זהותו לארבעה עיתונים שונים.
בין נימוקי הפרקליטות בהחלטתה הצפויה לסגור את התיק נגד ראש אמ"ן לשעבר נמצאים גילו של זעירא בן ה-84, חלוף הזמן והמשמעויות בהעמדתו לדין של מי שעמד בראש גוף המודיעין באישומים מן הסוג הזה.