ח"כ לשעבר קיים מגע עם סוכן זר - ונשלח לכלא: בית המשפט המחוזי בנצרת גזר הבוקר (חמישי) באופן תקדימי עונש של שנת מאסר בפועל ועוד חצי שנה על תנאי על ח"כ לשעבר סעיד נפאע (בל"ד), לאחר שהורשע באפריל האחרון במגע עם סוכן זר וביציאה שלא כדין למדינת אויב. בשנת 2007, בעודו מכהן כח"כ, נסע נפאע לסוריה, שם נפגש עם אנשי דת דרוזים - וגם עם טלטל נאג'י, מזכיר החזית העממית לשחרור פלסטין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גורמים בפרקליטות מסרו הבוקר לחדשות 2 Online שמדובר בהחלטה תקדימית, במסגרתה ח"כ לשעבר נכנס לכלא לאחר שהורשע בעבירה החמורה. הח"כ לשעבר זוכה מעבירה אחרת שיוחסה לו, שהינה חמורה לא פחות: מגע עם ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל.
"ח"כ לשעבר נפאע נפגש במדינת אויב עם מזכ"ל החזית העממית", אמרה הבוקר עורכת הדין יעל כוכבי, מנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות מחוז צפון. "הוא טען במשך תקופה ממושכת שמדובר ברדיפה פוליטית. הוא הגיע למדינת אויב והכחיש את דבר הפגישה. בית המשפט קבע חד משמעית שמדובר בפגישה מתוכננת וחשאית שהיה בה פגיעה בביטחון המדינה. זו החלטה חשובה לכל ח"כ שחשב לבצע עבירות דומות - והיא מראה כי מבצע עבירה זו יבוא על עונשו".
בתגובה ראשונה לגזר הדין מסר ח"כ לשעבר נפאע בשיחה עם חדשות 2 Online: "אני תמיד אמרתי שאני אקבל מאסר של שנה, יהיו אשר יהיו הטענות. בסופו של דבר לא היו מוציאים אותי מהסוגיה הזו ללא מאסר בפועל. כל העניין הזה הוא רדיפה פוליטית. ההחלטה הזו לא תמנע מאנשים בישראל להיות בקשר עם אחיהם בסוריה ובלבנון".
לדבריו של נפאע, כתבי האישום שהוגשו נגד השייח'ים שנסעו איתו לסוריה וללבנון בוטלו לפני כמה חודשים - "מה שרק מוכיח שמדובר ברדיפה על רקע פוליטי". נפאע ופרקליטו מתכוונים לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.
שר החוץ, אביגדור ליברמן, בירך על החלטת בית המשפט: "זהו מסר חשוב שמעביר בית המשפט ולפיו מדינת ישראל לא תמשיך לסבול פעולות חתרניות נגד המדינה מאלו שיושבים בבית המחוקקים שלה ובאותו הזמן פועלים בכדי להרוס אותה", כתב שר החוץ בעמוד הפייסבוק שלו. ח"כ יפעת קריב (יש עתיד) הוסיפה: "הבוקר קיבלנו הוכחה נוספת לקשר בין מפלגת בל"ד לסוכן זר. לא ייתכן כי חברי כנסת ימשיכו להיפגש עם אויבי המדינה ויהוו סכנה לביטחון המדינה".
במאי האחרון ביטל בית משפט השלום בנצרת את הרשעתם של 16 שייחים דרוזים לאחר שביקרו בסוריה ולבנון ב-2007 וב-2010. הם ביקרו בסוריה ובלבנון בשנים 2007 ו-2010. הם התחייבו שלא לנסוע למדינות אלה ללא תיאום עם הרשויות - זאת בתמורה לביטול כתבי האישום נגדם.
זוכה מחמת הספק מפגישה עם חאלד משעל
על פי כתב האישום, נפאע סייע בארגון המשלחת של 282 בני אדם ששהתה בירדן בעודה ממתינה לאישורי הכניסה לסוריה. בתיווכם של נפאע ושל חבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה שחי היום בלבנון ועדיין מבוקש לחקירה, התקבלו האישורים.
חבר הכנסת לשעבר נפאע הודה כי נסע לסוריה ושהה בה שבוע, אך הכחיש כי סייע לארגון המשלחת, טענה שהשופטים קבעו שאינה נכונה. הוא אף לא הכחיש כי פגש את נאג'י, אך אמר כי המפגש קרה ללא תיאום מראש.
"מדובר בפגישה שתוכננה מראש, הנאשם התקשה להאמין כי דבר קיומה נודע לחוקרים", קבעו השופטים בבית המשפט המחוזי בנצרת. "הוא ידע כי מפגש זה היה חציה של קווים אדומים".
במהלך הפגישה, נאג'י התקשר לחאלד משעל וניסה לתאם פגישה בינו לבין נפאע. עם זאת, השופטים קבעו כי אין בקיומה של השיחה הזו עדות כי נפאע אכן נפגש עם משעל או עדות כי הוא יזם את השיחה או שיתף עמה פעולה. לכן, הוא זוכה מאישום זה מחמת הספק.
"דומה כי נסיבות המקרה שלפנינו מגלמות בצורה מובהקת סוג מפגש, אשר מאפייניו מהווים בפועל סיכון לביטחון המדינה או לכל הפחות דבר העשוי להביא לפגיעה כזו", כתבו השופטים בפסיקתם. "הכוונה היא לסיכון ביטחון המדינה הנובע מפגישה של אישיות ישראלית בכירה מאוד, נבחר ציבור, בעל נגישות מירבית למידע - עם בכיר בארגון טרור".