המאבק סביב קלונו של ח"כ צחי הנגבי נמשך: התנועה לאיכות השלטון פרסמה הודעה לפיה היא "מזדעזעת ונדהמת" מפניית אנשי הציבור הבכירים, שקראו לא להטיל על הנגבי עונש קלון.
הבוקר פורסם בגלי צה"ל כי 18 אנשי ציבור בכירים, התגייסו לטובת ח"כ הנגבי וביקשו לאפשר לו לחזור לפעילות ציבורית מלאה. בין הפונים לתמיכה בהנגבי נמצאים יו"ר הכנסת ראובן ריבלין, שגרירת ישראל באו"ם היוצאת, גבריאלה שלו והסופרים יורם קניוק ואלי עמיר.
אך לא כולם מרוצים מהתמיכה הציבורית בחבר הכנסת. לאחר שהורשע במתן עדות שקר, בטוחים נציגי התנועה לאיכות השלטון כי אין מנוס מלהטיל על הנגבי עונש קלון.
"המינויים הפוליטיים לא החלו עם הנגבי"
"התנועה מזועזעת ונדהמת מעזות המצח שבפניות לא להטיל קלון על מי שהורשע בעבירה של עדות שקר, על מי שבית המשפט הכריע בעניינו כי היה מעורב בלא פחות מ-115 מינויים פוליטיים פסולים", נכתב בהודעה שיצאה מטעם התנועה לאיכות השלטון.
עוד נכתב: " התנועה מזועזעת ונדהמת מן הפגם המוסרי שנפל במעשיהם של אישים בכירים, שבפעילותם עושים שימוש במעמדם הציבורי לעשיית איפה ואיפה".
מוקדם יותר פורסמו מכתבי התמיכה שנשלחו מצד תומכיו של הנגבי. "המינויים הפוליטיים בישראל לא החלו עם צחי הנגבי", כתב הסופר יורם קניוק. "רוב מנהיגי המדינה, שריה והוריה עסקו בהטבות אלה לאלה. הנגבי, מזה שנים, נהיה איש כבוד, מאופק, וחרף נעוריו הלא כל-כך נעימים הוא היום איש של כבוד, עושה דברים ראויים".
הסופר אלי עמיר כתב לשופטים כי "הנגבי השביח עם השנים ומוכיח אחריות, איפוק, שיקול דעת ורצון למצות את המשותף בחברה. לא לעתים קרובות צומח לנו איש ציבור נבון, בעל ראייה ממלכתית שעשוי לתרום רבות לחיים הציבוריים והממלכתיים", הוסיף.