בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את תביעתו של "קפטן ג'ורג'", לשעבר איש יחידת השבויים והסוכנים 504, בטענה כי חלה עליה התיישנות. "קפטן ג'ורג'" תבע את המדינה על סכום של 5.5 מיליון ₪ בטענה כי שמו הוכתם, לאחר שהמחבל מוסטפא דיראני אמר כי ביצע בו מעשים מיניים בחקירתו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפרשה החלה לפני 18 שנה כשהמחבל דיראני נחטף משטח לבנון בהוראת ראש הממשלה דאז, יצחק שמיר. המטרה היתה לחשוף באמצעותו מידע חדש על גורלו של הנווט השבוי רון ארד. לאחר שחרורו ב-2009 התלונן דיראני על מעשיו של החוקר הבכיר "קפטן גורג'".
ב-2002 שוחרר החוקר משירות המדינה וב-2012 הגיש תביעה נגד המדינה, בטענה כי לאחר האשמותיו של דיראני הוא "הופקר לגורלו על ידי המדינה עד כדי הפסקת העסקתו". לטענתו, כתוצאה מכך הוא סובל עד היום מנכות נפשית ונגרמו לו ולבני משפחתו נזקים רבים, בגינם תבע פיצויים.
"איך המדינה לא ידעה על הקלטת?"
"עילת התביעה נולדה לכל המאוחר ב-2002, במועד הפסקת עבודתו של התובע אצל הנתבעת ואילו התובענה הוגשה בשנת 2012", כתבה השופטת דליה גנות בהחלטתה, "נוכח המסקנה אליה הגעתי, הנני פטורה למעשה מדיון בשאלת ייחוד העילה".
למרות זאת לא חסכה השופטת ביקורת מן המדינה על התנהלותה בפרשה. "התובע התלונן על הסתרת ראיות", ציינה, "המדינה הגישה תצהיר לבג"ץ כי אין בנמצא ראיות נוספות. תצהיר זה לא כלל הצהרת אמת במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב הוא כלל הצהרה כוזבת".
אחת הטענות שהציג "קפטן ג'ורג'" במסגרת התביעה נגעה להיעלמותה של קלטת, בה רואים כי מי שאיים על דיראני היה מפקד החקירה ולא הוא. הקלטת נחשפה רק בשנת 2011 בתוכנית "עובדה".
"הנני ערה לתגובת משרד המשפטים שניתנה לאחר גילוי הקלטת, ודי אם אומר שמדובר בתגובה תמוהה ומפתיעה", נכתב עוד בפסק הדין. "המדינה לא טענה כי מדובר בזיוף ואם אכן מדובר בקלטת אותנטית, הרי שמדובר בהקלטה שנעשתה על ידי המדינה עצמה, ומשכך כיצד לא ידעה על קיומה?" למרות "התחושה הקשה והבלתי נעימה" דחה בית המשפט את התביעה.