בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר הבוקר עונש חמור במיוחד על המשנה למנכ"ל בית ההשקעות הארל שהורשע בגניבה ובסיוע לגניבה של מיליוני שקלים.
ויסמן ירצה 10 שנות מאסר בפועל, וישלם קנס של 750 אלף שקל. בנוסף נגזרו על וייסמן שנתיים מאסר על תנאי. גזר הדין מגיע לאחר הרשעה שהושגה בהסדר טיעון, במסגרתה הודה ויסמן בגניבת תשעה מיליון שקלים מהחברה, בסיוע לגניבה בסך שבעה מיליון שקלים ובקבלת עשרות מיליוני שקלים במרמה בנסיבות מחמירות.
"יש להקל בעונשו של עני הגונב מן העשיר ויש להחמיר מאוד בעונשו של עשיר הגונב מן העניים. אלא שהנאשם לעת ביצוע מעשה העבירה לא היה בחזקת 'עני' כלל ועיקר", כתב השופט ד"ר עודד מורדיק. "אכן במעשיו לא פגע הנאשם בציבור של 'עניים', אולם לא זו בלבד שהוא העמיד בסיכון רב את ממונו של ציבור גדול, אלא אף גם זו שהתייחסות בקלות ראש למעשה הנאשם עלולה לשלוח מסרים שליליים למי שיש לו נגישות קלה לכספי אחרים ושתאוות ביצעו עלולה להעבירו על דעתו".
"שילשל לעצמו את הרווחים מן העסקות שביצע"
השופט מורדיק כתב בגזר הדין כי "הנאשם ניצל את מעמדו בחברה ואת סמכויותיו הנרחבות כדי לרכוש בכספי החברה אופציות על מדד המעו"ף עבור החשבונות המוסווים. הנאשם נטל לעצמו את עיקר הרווחים מן העסקות שביצע והיתרה שולשלה לכיסי השותפים לחשבונות המוסווים".
השופט הוסיף וכתב על ויסמן: "כדי להעלים את פעילותו הבלתי חוקית ולמנוע את גילויה לקראת הביקורות החשבונאיות התקופתיות, ביצע הנאשם באורח שיטתי ובתחכום פעולות של העברות כספים אמיתיות ביום האחרון של כל רבעון מחשבונות נאמנות לקוחות בבנקים אל חשבונות הנוסטרו בבנקים".
גיא וייסמן, בן ה-41 נחשב בשנים האחרונות להבטחה גדולה בקבוצת הביטוח הראל ולילד הפלא של שוק ההון בישראל. מיד עם סיום שירותו הצבאי הוא החל לעבוד בחברת ניהול ניירות הערך "איל" של חברת הביטוח, והתקדם במהירות. תפקידי המפתח שמילא ביניהם המשנה למנכ"ל איפשרו לו לשלוט במערכת הכספים והמחשבים של החברה מה שנתן לו יד חופשית להמשיך ולגנוב מן החברה בה עבד.
"אני לא בן אדם שיכול ללכת לכלא"
לפני כשנתיים וחצי ביקש וייסמן פגישה עם המנכ"ל, יאיר המבורגר, במהלכה חשף את הסוד. "אני פשוט מתבייש בעצמי", סיפר וייסמן הנרגש במהלך המפגש שתועד על ידי מצלמות משרד החקירות וייצמן-יער. "אני יודע שמעלתי באמון שלך. זה היה כדור שלג".
במהלך השיחה תיאר וייסמן איך חשב לשים קץ לחייו וכבר נפרד מבני משפחתו. אך הבין כי יגרום להם עוול וויתר על הרעיון. "מחקתי את כל הכסף של המשפחה. נשארתי חסר כל. מבחור עשיר התרסקתי לחלוטין", הוסיף בעיניים דומעות.
לדברי וייסמן הוא נקלע לסיטואציה וציפה לנס, קיווה שאפשר יהיה לכסות את הגירעונות. במהלך הפגישה הוא אף טוען בפניי המבורגר שלמרות הסכום הדימיוני, הוא יוכל לכסות את ההפסד. "אני לא בן אדם שיכול ללכת לכלא", התחנן. "פשוט לא מסוגל".
כתב האישום מקיף עשר פרשיות אישום שבהן מגולמות עבירות של גניבה על ידי מנהל בתאגיד, סיוע לגניבה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, פגיעה ביכולת תאגיד לקיים את התחייבויותיו, קשירת קשר לביצוע פשע, עשיית פעולת הלבנת הון ברכוש אסור, ומסירת מידע כוזב במטרה שלא יהיה דיווח או כדי לגרום לדיווח בלתי נכון.