כתב אישום הוגש הבוקר (ה') לבית המשפט המחוזי מרכז נגד עשרה חברים בארגון הפשיעה של מג'די אבו מור מגדרה, שמנהל ארגון שמירה. לפי כתב האישום, מור ואנשיו וביצעו עבירות מס והלבנת הון בהיקף של כ-100 מיליון שקל. חברי ארגון פשיעה מואשמים בהעלמת מס, הונאה וסחיטה באיומים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בפרקליטות מחוז מרכז טוענים כי הנאשמים פעלו במשך כשבע שנים בחזות של חברת שמירה לגיטימית וביצעו שורת עבירות חמורות, "בתבנית מאורגנת, היררכית, שיטתית ומתמשכת".
האישום החמור ביותר הוא סחיטה באיומים, שנועדה להרחיב את עסקיהן. בין השאר, מואשמים חברי ארגון הפשיעה בגניבות וגרימת נזקים באתרי בנייה שונים, על מנת שהקבלנים ישכרו את שירותי השמירה שלהם.
פעלו ללא רישיון לעסוק בשמירה
חברי הארגון הונו גופים רבים, מכיוון שלארגון לא היה כל רשיון לעסוק בשמירה. הנאשמים הציגו "מצג כוזב" של ארגון לגיטימי, וכך פעלו בלמעלה מ-500 אתרים, והפיקו הכנסות אסורות בסכום של למעלה מ-102 מיליון שקלים.
כמו כן, לחברי הארגון מיוחסות עבירות כלכליות - עבירות מס והלבנת הון - בהיקף של למעלה מ-59 מיליון שקלים, עבירות אשר בוצעו כאשר הנאשמים ניסו להסתיר את פעילותם רחבת ההיקף ולהתחמק מתשלומי מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. בין היתר השתמשו חברי הארגון בחשבוניות פיקטיביות, והפכו את רוב ההכנסות למזומנים, אותם חילקו במעטפות למנהלי האזורים בארגון.
עו"ד אייל אוחיון, המייצג את מג'די אבו מור ואחיו, אמר בעקבות הגשת כתב האישום: "מרשיי מנהלים חברת שמירה אשר מעסיקה מאות עובדים ומשלמת מדי חודש בחודשו סכומי עתק כמסים. האישומים המיוחסים הינם מופרכים. יש כאן ניסיון להפוך ארגון שמירה לארגון פשיעה וכל זאת על סמך תיאוריה הזויה ולפיה הפעילו מרשיי לחץ עקיף על שוכריהם בדרכים לא חוקיות למען יישכרו שירותיהם. די בקריאת תוכנו של כתב האישום בכדי להבין כי אין המדובר בעבריינים אשר פעלו בכח או באיומים ומכאן עולה תמיהה קשה באשר להחלטה לתייגם כאירגון פשיעה ולפעול כנגדם במסגרת הליך מעצר".