אלי כהן, הישראלי שרצח את אשתו בתאילנד ב-2004, ביתר את גופתה והשליך אותה לנהר - שב היום ארצה. כך דווח היום בגלי צה"ל. כהן חזר לישראל בזכות חנינה שקיבל בנובמבר האחרון ממלך תאילנד עצמו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבעל הרוצח ריצה רק 8 שנות מאסר מתוך 150 השנים שנגזרו עליו. כהן רצח את אשתו קרול במהלך חופשה בבנגקוק. השניים התגרשו לאחר שכהן החליט שברצונו לעבור לחיות באוסטרליה. לאחר מספר חודשים נפגשו השניים בתאילנד לבקשת כהן. מספר ימים לאחר הפגישה התברר כי במהלכה הוא ביתר את גופתה לחלקים וזרק אותם למזוודה לנהר.
בית המשפט בתאילנד החליט אז שלא לגזור על כהן גזר דין מוות לאחר שהשופטים השתכנעו שהוא ביצע את הרצח שלא בכוונת תחילה. כעת הוא שב לישראל כאדם חף מפשע, בהתאם לחוק.
ביום מתן החנינה, בריאיון לתוכנית "נכון להבוקר" עם ניב רסקין בגלי צה"ל, סיפרה אמה של קרול, רבקה אמסלם, על התחושות הקשות במשפחה לקראת שחרורו של רוצח בתה. בין היתר היא תקפה את שר הפנים דאז ישי שפעל לשחרורו של כהן. "בית המשפט בתאילנד קבע שאם יוחזר לארצו ימשיך לרצות את מאסר העולם שנגזר עליו שם. כעת הקערה התהפכה על פיה. ולמה?", היא שאלה.
אמה של קרול הוסיפה וסיפרה על החופשה שהסתיימה בטרגדיה. "קרול ואלי נפרדו כחברים טובים ושמרו על קשר. הוא שכנע אותה לנסוע איתו לחופשה בתאילנד ואמר לה שהכל מסודר, כולל הכרטיסים.
"היא רכשה לה כרטיס חזרה לארץ, וגם הספיקה לדבר איתנו משם. כיוון שאני שומרת שבת, לא שוחחנו בסוף השבוע. לאחריו כבר לא שמענו את קולה", שחזרה רבקה אמסלם, וציינה שאיש לא יודע כיצד בדיוק השתלשלו האירועים בליל הרצח עצמו.
השר ישי הגיב לטענות ו"שלל את הפרסום הנוגע למעורבותו בקידום שחרורו של רוצח". ישי הסביר כי לדבריו, בתפקידיו השונים הוא פועל להיות לעזר כדי שצעירים שהסתבכו בפלילים, בעיקר בסמים, בארצות הודו ותאילנד, יירצו את מאסרם בארץ עקב תנאי המאסר הקשים בחו"ל".
ישי הוסיף וציין כי הוא "מעולם לא היה פועל ביודעין למען שחרורו של רוצח, ואם אכן היה מעורב בכך, הטעו אותו והדבר ייבדק. השר הדגיש כי מקומו של רוצח, כל רוצח, הוא בכלא, עד לסוף ימיו".
"הרשויות אינן נוקפות אצבע"
"לא ניתן הדין בגין רצח מתוכנן, חריג באכזריותו ולא נעשה דבר על מנת למנוע את כניסת הרוצח לארץ. הרשויות אינן נוקפות אצבע על מנת להפחית מעיוות הדין", הדגישה בתגובה לחזרתו ארצה עו"ד דיקלה טוטיאן זייד, יו"רית משותפת של מרכז נגה לנפגעי עבירה.
לדבריה, עד רגע זה אף גורם רשמי לא מצא לנכון לדבר עם משפחת הקורבן: "זה מאוד מצער להיווכח עד משפחת הקורבן שקופה בעיני הרשויות ומשוללת זכויות. לא ייתכן שמידע שכל כך אקוטי ומהותי למשפחת הנרצחת, יגיע אליה דרך כלי התקשורת ושאף גורם רשמי, על אף הפניות המרובות של המשפחה ושל מרכז נגה, לא יטרח ליצור קשר עם המשפחה".