יריית הפתיחה לקראת חזרתו של אולמרט לפוליטיקה? גזר הדין המקל של בית המשפט המחוזי בי-ם בעניינו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט מאפשר לו ככל הנראה לחזור לחיים הציבוריים, וגורר תגובות מכל רחבי הקשת הפוליטית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חבריו ומקורביו של ראש הממשלה לשעבר מברכים כמובן על ההחלטה להטיל עליו עונש מאסר על תנאי של שנה אחת וקנס של 75 אלף שקלים בלבד, אבל יש גם מי שממהרים לבקר ולהעלות סימני שאלה.
העיתונאי אמנון דנקנר, שיעץ לאחר זיכוי של אולמרט ממרבית העבירות לפרקליט המדינה להתאבד, אמנם שמר הפעם על טון מאופק יותר, אבל לא שינה את מהותם. "החלטת בית המשפט מאשרת את הכיוון של התבטאותי הקודמת", הוא הצדיק עצמו. "יש בגזר הדין הזה ביקורת קשה מאוד על הדרך שבה ראש ממשלה מכהן מודח על ידי פוטש של אנשי הפרקליטות".
"תורו של הציבור לשפוט"
"יש אנשים שהפנים שלהם נהיים כחולים מרוב ניפוח העבירה", המשיך דנקנר לתקוף את הפרקליטות. "נכון שבית המשפט אמר שמדובר בהפרת אמונים בגוון חמור, אבל זו לא עבירה חמורה. לא כולם צריכים להיות צודקים בכל דבר, ובמיוחד לא הפרקליטות".
חברו לשעבר של אולמרט למפלגת קדימה, חבר הכנסת רוני בראון, כבר הכין את הקרקע לאפשרות שאולמרט ירצה לחזור לחיים הפוליטיים, מה שיתאפשר בעקבות גזר הדין שניתן היום. "יש תחושה של הקהל גדולה", הוא הודה והוסיף, "מאחר שבית המשפט אמר את דברו, וברור לכולם שאולמרט עבר שלא מרצונו ושלא בצדק מתפקידו, ומשעה שבית המשפט אמר דברו, תורו של הציבור לשפוט", הצהיר בר און.
חבר נוסף של אולמרט מימיו בקדימה, ח"כ יואל חסון, אמר נחרצות כי אולמרט הועבר מתפקידו על לא עוול בכפו. "מי שלא הספיק לו פסק הדין כדי להבין שהודח כאן ראש ממשלה מכהן שלא בצדק, הרי שגזר הדין שניתן היום מוכיח זאת פעם נוספת וטוב היה לו אותם אלו שמיהרו לחרוץ דין, יסיקו מסקנות אישיות ויפרשו מתפקידם", אמר. "אני מחזק את אולמרט, שעבר תקופה קשה, ומייחל לראות אותו שב בהקדם למערכת הפוליטית".
עורך הדין רם כספי, שנמנה גם הוא עם חבריו של אולמרט, קרא לפרקליטות שלא להגיש ערעור. "אם זה לוקח חודשיים וחצי", הבהיר בהתייחסו לדבריו של פרקליט מחוז ירושלים וראש צוות התביעה, עורך הדין אלי אברבנל, "זה סימן להתלבטות. זה צריך לקחת שעתיים וחצי. אם הם לוקחים את הזמן - הם מתלבטים. ואין הצדקה לכך, מספיק".
"אנשים שהורשעו - לא צריכים לחזור לפוליטיקה"
מנגד, יושבת ראש מרצ, זהבה גלאון טענה שהעונש הקל לא מצדיק את חזרתו של אולמרט למגרש הפוליטי. "זה לא רק עניין חוקי", טענה. "יש גם עניין של קלון ציבורי. כשאנחנו עדים לפוליטיקאי מושחת שבית המשפט אמר את דברו בעניינו, זה לא רק עניין חוקי. צריכה להיות מערכת פוליטית נקייה, שאנשים שהורשעו, או שספק זוכו, לא צריכים למצוא את דרכם שוב למערכת הפוליטית".
גם בפורום המשפטי למען ארץ ישראל הביעו התנגדות לדיבורים על התמודדותו האפשרית של אולמרט בבחירות לכנסת או לראשות הממשלה, אך מנגד ביקרו גם את הפרקליטות: "גזר הדין הוא מכה לפרקליטות אך גם לציבור בישראל. אי אפשר להסכים עם מציאות שבה מעטפות כסף מגיעות לכיסי שרים וחברי כנסת. על הפרקליטות לערער על פסק הדין ואם לא יוגש ערעור, על פרקליט המדינה ללכת הביתה".