בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט לבטל את הבוררות בפרשת "רציו", בה נחשף כי בכיר המשק יגאל לנדאו פנה לאיש העולם התחתון מאיר אברג'יל וביקש את סיועו.

על פי הדיווח, בוטלה ההחלטה על הבוררות שהתקיימה בין רציו לבין שלומי שוקרון אצל עורך הדין אסף ברם. ביטול הבוררות נובע בשל מעורבות גורמים עבריינים בהליך.

בהחלטתו קבע השופט היום כי שימוש בשירותיהם של עבריינים או בעלי זרוע להשגת הסכמה או כדי להפנות סכסוך להכרעה בבוררות או בקביעת זהות הבורר מהווה פגיעה קשה ביותר באמון במוסד הבוררות ופוגע קשות בבסיסו של טוהר הליך הבוררות ובאמון במוסד הבוררות. אין חולק שההחלטה לברר את הסכסוך התקבלה על ידי גורמים בעלי 'מוניטין של אלימות', אליהם פנו שלומי שוקרון ויגאל לנדאו במטרה להטיל אימה על הצד שכנגד או במטרה לייצר מאזן אימה ולכך אין לתת יד".

כמו כן, למרות שביטל את תהליך הבוררות, מצא סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב השופט יהודה זפט לנכון להבהיר כי לא נפל כל פסול בהתנהלותו של הבורר עו"ד אסף ברם, וכך כתב: "הסכסוך נגד לעניינים כלכליים ואין להטיל דופי בכשירותו של עו"ד ברם לשמש כבורר".

איום, סחיטה ובוררויות של עבריינים

התמונה שהצטיירה עם חשיפת הפרשה היא של איומים סחיטות ובוררויות של עבריינים. הכול התחיל כשבעל מניות קטן ברציו, קבלן מאשקלון, דרש מלנדאו שיחזיר לו את כספי ההשקעה בחברה בסך של חמישה מיליוני שקלים. לדבריו לנדאו הבטיח להחזיר את ההשקעה אך לא קיים. כמה חודשים אחר כך דפקו על דלת ביתו של לנדאו בסביון שני עבריינים שדרשו לקבל את החזר החוב בשמו של הקבלן.

לנדאו המבוהל פנה לחברת שמירה המוכרת לו, אך בעל חברת השמירה הסביר שאין לו יכולת להתמודד עם הבעיה והפנה אותו לבוררות אצל מאיר אברג'יל, שלטענת המשטרה עומד בראש ארגון פשע. לנדאו הגיע לפגישה בביתו של אברג'יל בנוכחות שני עבריינים נוספים, שפסקו שיש להעביר את הבוררות לבורר מקצועי.

לנדאו: לפני הציבור, אני מחויב קודם כל לבני משפחתי

הם פנו לעורך הדין אסף ברם, מומחה בעל שם לניירות ערך ומרצה מבוקש, שלא זיהה את שני העבריינים והסכים לבוררות. בעקבות קפיצת המנייה בתקופה האחרונה, דרש הקבלן מאשקלון את הפרשי הרווח מהמנייה, והוא הגיש בקשה לבית המשפט לביטול הסכם הבוררות. כך נחשף הקשר בין לנדאו, איש עסקים בכיר ומבעליו של בנק איגוד, לבין גורמים פליליים.

מהנהלת חברת רציו נמסר אז בתגובה: "חברת רציו הינה חברה פרטית שמניותיה אינן נסחרות בבורסה. אין ולא היה לחברה או למי ממנהליה כל קשר או זיקה לאיזשהו גורם פלילי או עברייני מכל סוג שהוא. כל ייחוס של דבר כזה לחברה או למי ממנהליה מהווה לשון הרע. הפניה לבית המשפט לביטול הבוררות היא ניסיון נואל לאיים על הבורר ועל הצדדים על ידי שימוש בעובדות המוצגות באופן מטעה ומסולף. זהו המשך ישיר של שורה של איומים אישיים על מנהלי רציו שנועד לגרום לחץ להוצאת כספים בתואנות שווא".

אברג'יל: אני כועס מאוד

אחרי שהתפוצצה פרשת חברת "רציו" הודיעה המשטרה כי בחנה את הפרסומים בעניין רב במקביל, טען אברג'יל באמצעות עורך דינו: "מנסים להשחיר את שמי".

במסגרת הפרשה, הודה לנדאו כי פנה לגורמים עבריינים כדי לפתור איומים שהתקבלו על חייו. לכך התווספו גם טענות רציניות של אנשי עסקים בכירים שאומרים שעבריינים איימו עליהם ועל חיי בני משפחתם.

למרות הטענות הקשות, מאיר אברג'יל, שנמצא בכלא, לא מבין את ההאשמות נגדו וטען כי הוא דווקא "המבוגר האחראי" בכל הסיפור. "אני האיש הטוב בסיפור הזה", הוא אומר. "ניסיתי לעזור בסכסוך של שני אנשים, ועל זה לא קיבלתי שכר ולא ביקשתי שכר. אי אפשר לקרוא לפגישה בבית שלי בוררות", הוא הוסיף.

אברג'יל, שכעס מאוד מאז הפרסום, טען כי הפרסום עשה איתו עוול. "הפניתי אותם לגורם מקצועי שבחרתי והוא לא שמע ממני אפילו פעם אחת", אומר אברג'יל. "זה ניסיון מלוכלך לטעון טענות כאלה. לא איימתי", הוא הוסיף.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק