בסיום טקס ההשבעה של נשיא בית המשפט העליון הטרי, אשר גרוניס, נעמדו כל הנוכחים ושרו יחדיו את ההמנון הלאומי "התקווה". אבל המצלמות שהיו במקום תיעדו את השופט סלים ג'ובראן ניצב לצלילי ההמנון - כששפתיו חתומות.
שופט העליון סלים ג'ובראן, האזרח הערבי הראשון שמכהן בתפקיד זה, העדיף שלא לשיר את ההמנון הלאומי. בניסיון לברר עם מקורביו האם השופט נבוך משירה בציבור, התברר כי הוא נמנע משירת ההמנון מטעמים אידיאולוגיים.
מקורבים לשופט מסבירים היום כי מדובר בנושא "רגיש מאוד". גורמים פוליטיים אומרים בתגובה כי לא סביר ששופט עליון לא ישיר את ההמנון הלאומי. מנגד קולות אחרים שטוענים כי לא ניתן לבקש מאזרח ערבי, גם אם הוא שופט בבית המשפט העליון, שישיר את מילות ההמנון של המדינה היהודית.
גרוניס: "חייבים להגן על הרשות השופטת"
השופט אשר גרוניס נכנס היום לנעליה של נשיאת בית המשפט העליון הפורשת דורית ביניש ומונה לנשיא העשירי של בית המשפט העליון. במהלך הטקס החגיגי שנערך בבית הנשיא בירושלים.
לאחר השבעתו אמר גרוניס: "בשנים האחרונות נעשו ניסיונות מכיוונים שונים לפגוע ברשות השופטת. הנשיאה דורית ביניש עמדה כחומה בצורה בפני אותם ניסיונות וזו הזדמנות נוספת להודות לה על פעילותה. חובה על כל אזרח ותושב להבין כי הגנה על הרשות השופטת אינה הגנה על אינטרס אישי של השופטות והשופטים המכהנים בבתי המשפט".
גרוניס הוסיף: "כל מי שהדמוקרטיה הישראלית יקרה לו חייב להגן על הרשות השופטת. הרשות השופטת הינה הערובה הטובה ביותר להגנה על זכויות האדם ולכך שהרשויות האחרות לא יחרגו מן המותר להן. דמוקרטיה אמיתית אינה יכולה להתקיים בלא רשות שופטת בלתי תלויה, עצמאית וחזקה. בצד העצמאות ואי התלות האישית של השופטים, שאין חולק כי הן קיימות בארצנו, יש להבטיח את עצמאותה המוסדית של מערכת השפיטה".