הרכב של שלושה שופטי בג"ץ הורה הבוקר למבקר המדינה להעביר לידי אל"מ ארז וינר, לשעבר עוזרו של הרמטכ"ל אשכנזי, מסמכים נוספים הנוגעים לחקירת פרשת הרפז. בנוסף, הוטל צו איסור פרסום על החומרים שהועברו בנימוק שפרסומם "מסכן חיים".
עו"ד עודד סבוראי, בא-כוחו של וינר, הסביר בדיון כי קיים חומר רב בפרשה שנוגע למרשו, שטרם הועבר לו במטרה לבסס את טענותיו לפני פרסום דוח המדינה מבקר המדינה בפרשת הרפז. עו"ד ליבאי, שייצג את משרד מבקר המדינה, טען מצידו כי לא ניתן היה להעביר את כל החומרים מכיוון שמדובר במידע שחלקו "חסוי ביותר".
בתגובה החליטו השופטים, בראשות השופטת עדנה ארבל, להוציא צו איסור פרסום על חומרי החקירה וצו האוסר על וינר ונציגיו למסור את המידע לגורם אחר. על פי החלטת השופטים, חלק נוסף מחומר החקירה - אך לא כולו - יועבר תוך יומיים לנציגיו של וינר. לוינר ניתנה ארכה של שלושה שבועות כדי להשיב על ממצאי הדוח למבקר, מה שיאפשר את פרסום הדוח הסופי.
נציגיו של וינר הגישו תלונה למשטרה
סנגורו של וינר שיגר אתמול מכתב למשרד מבקר המדינה, שבו ביקש בקשה אופרטיבית שהמבקר יפסיק לטפל בדוח הזה ככל שהוא נוגע לעותר. עו"ד סבוראי אמר בתום הדיון לחדשות 2 באינטרנט כי אף שוגרו לעברם איומים מצידו של המבקר בכל הנוגע לניסיון להגיע למידע נוסף בפרשה.
בתגובה להחלטה נמסר ממבקר המדינה כי "מבקר המדינה הביע שביעות רצון רבה מהחלטת בג"ץ, המורה לאל"מ וינר להשיב על טיוטת דוח המבקר בעוד שלושה שבועות. בכך יתאפשר למבקר המדינה לסיים את דוח 'פרשת הרפז'".
יש לציין כי נציגיו של וינר ביקשו לקבל את כל המסמכים עליהם התבסס המבקר בטיוטת הדוח בנושא, בו נמתחה על תפקודו ביקורת חריפה. לפני כשלושה חודשים הגישו עורכי דינו של וינר תלונה למשטרה בעקבות הדלפות אסורות מתוך הדוח, שכולן לדבריהם הוצאו מהקשרן ומכפישות אותו.
עימות סוער בין היועמ"ש למבקר המדינה
הדיון שנערך הבוקר התנהל על רקע עימות חריג וסוער שהתגלע לאחרונה בין היועץ המשפטי לממשלה לבין מבקר המדינה. השניים מאשימים זה את זה באי אמירת אמת בכל הנוגע להתגלגלות פרשת הרפז.
לאחר שבאחרונה טען מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס במספר הודעות מטעמו כי יש להעמיק את החקירה הפלילית בפרשה הנודעה בתור "מסמך הרפז", הגיב היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין במכתב תגובה חריף למבקר, בו הוא טען: אתה טועה ומטעה.
"לאורך כל דרך הטיפול בפרשה מראשיתה ועד סופה, במגעים הסופיים ביני לבינך, ובין אנשי הפרקליטות לעובדי משרדך, לא נשמעו טענות לפיהם היבטים פליליים עולים מפרשה זו. לא במפורש ולא במרומז, לא בכתב ולא בעל פה", לשון המכתב שנחשב לאחד המכתבים החריפים ביותר שכתב יועץ משפטי לממשלה אי פעם למבקר המדינה.
בתגובה חשף מיכה לינדנשטראוס מכתב ששיגר לוינשטיין ב-14 במאי ומוכיח לכאורה כי אין בסיס לטענות שהפנה נגדו. בין השאר הוא ציין בו: "לנוכח המידע שהועבר, חומרי ההקלטות, גרסאות הגרומים השונים ותגובותיהם לטיוטת הדוח, לא יהיה מנוס מפתיחת חקירה שתכליתה לאשש או להזים את החששות הכבדים שהועלו - זאת, באמצעות בירורם בכלי חקירה ממשיים".