בית המשפט המחוזי בפתח תקווה גזר בצהריים שבע שנות מאסר בפועל על שגיא גמליאל, שהורשע במסגרת הסדר טיעון בהריגתו של שמואל רוטשטיין ז"ל ברחובות בקיץ 2010 בתאונת פגע וברח. במסגרת עסקת הטיעון, הודה גמליאל בהריגה, הפקרה לאחר פציעה ונהיגה בשכרות.
השופטת ורדה מרוז גזרה על גמליאל בן ה-19 שבע שנות מאסר, מהן תנוכה שנה בה הוחזק במעצר. בנוסף, רישיון הנהיגה שלו נשלל ל-15 שנה, והוא יפצה את משפחת ההרוג בסכום של 25 אלף שקלים.
בהחלטתה כתבה השופטת: "הנאשם אישר כי נבהל, פחד ומשום כך, נמלט ממקום התאונה והפקיר מאחוריו את המנוח. טיבן של תאונות, בעיקר אלו שתוצאותיהן קשות, שהן גורמות לפחד ובהלה. אין בכך כדי להצדיק מעשי הפקרה. באמצעות ענישה הולמת, יש לחנך את הציבור שלא להיכנע לתחושות רגעיות, ללמוד להתמודד עמן ולקיים את החובה - החוקית, המוסרית והאזרחית - להושיט עזרה לנפגעים".
בנוסף התייחסה מרוז גם למצבו הנפשי של הנהג הפוגע: "לצד החומרה שבמעשי הנאשם, מונחות נסיבותיו האישיות - נסיבות קשות וכואבות. מצבו הנפשי הקשה מרחף כענן מעל ראשו כל העת - טרם התאונה ולאחריה. אין ספק שלמצבו הנפשי השפעה מכרעת על אורח חייו ותפקודו של הנאשם".
"מדובר ברצח בכוונה תחילה"
בגזר הדין הובאו גם דבריה של אלמנתו של רוטשטיין, שעדיין מתקשה להתמודד עם מות בעלה: "אין דבר שיחזיר לי את שמואל בעלי ואהובי, והכאב והשכול אינם ניתנים לתיאור במילים. כולי תקווה שבית המשפט הנכבד יקבל 'תמונה' מסוימת לגבי דמותו של שמואל ז"ל מנקודת המבט שלי, וגם לתאר לבית המשפט את תחושותיי, מחשבותיי, מצוקותיי, רגשותיי והכאב הקשה מנשוא שאני חשה יום יום".
בני משפחתו של רוטשטיין הביעו אכזבה לאחר מתן גזר הדין. לטענת בנו, מדובר בעונש קל שאינו מבטא את חומרת העבירה שביצע גמליאל: "מדובר ברצח בכוונה תחילה, אני לא מבין מדוע הדורס ברח, הוא יכל אולי להציל את אבא שלי".
נמלט, התקלח והלך לישון
התאונה הקטלנית התרחשה ב-5 ביולי 2010 בשעות הבוקר המוקדמות. רוטשטיין, בן 67 במותו, ירד מרכב ההסעות אל המדרכה והחל לחצות את הכביש אל עבר אי התנועה. גמליאל, כך על פי כתב האישום, הבחין בו באיחור, לא בלם כלל, סטה עם רכבו ופגע בו בעוצמה כתוצאה מהתאונה.
רוטשטיין הוטח על מכסה המנוע של הרכב, ומשם אל השמשה הקדמית ואל אחורי הרכב. בשל הפגיעות הקשות שספג המנוח, בכל חלקי גופו בעקבות התאונה, מת במקום.
"השניים, אשר ידעו כי בתאונה נפגע אדם, לא עצרו כדי לברר את מצבו, אלא המשיכו בנסיעה רצופה אל עבר ביתו של גמליאל ולא הגישו לנפגע עזרה שהיה ביכולתם להגיש בנסיבות המקרה, לרבות הסעתו לטיפול רפואי", לשון כתב האישום. כמו כן, סופר בכתב האישום כי גמליאל התקלח והלך לישון לצד ידידתו, שגם היא הואשמה במסגרת הפרשה.