אחרי ההתנגחות בין הפרקליטות לבין המשטרה על רקע הסדר הטיעון השערורייתי שנחתם עם דורס הילדה שחר גרינשפן, מצטרפת גם הנהלת בתי המשפט לביקורת על התנהלות חקירת האירוע. בהודעה בנושא שהופצה אחר הצהריים האשימו בהנהלת בתי המשפט כי "בתיק זה הובא לפני בית המשפט כי קיימות בעיות בראיות ועדויות סותרות. לא בוצע שחזור של התאונה, וקיימים מחדלים של המשטרה".
למרות שהשופטים הם שהחזיקו בסמכות להכריע אם לקבל את הסדר הטיעון, שהטיל על הנהג הדורס מרק פטריק עונש קל של 600 שעות עבודות שירות וקנס בגובה 1,000 שקלים בלבד, טענו בבתי המשפט כי "מקום שבו הצדדים מציגים לפני בית המשפט הסדר טיעון, אין בית המשפט נחשף לחומר הראיות שבתיק ואין הוא בוחן אותו. מוסד הסדר הטיעון מקנה לצדדים את הפריבילגיה שלא כל חומר הראיות ייחשף. אין בית המשפט יכול לכפות על הצדדים קיום דיון בראיות לגופן, מקום שרצונם המפורש הוא להימנע מכך".
בהנהלת בתי המשפט סיכמו וציינו כי "בהעדר טעם מיוחד, נהוג לאמץ את הסדרי הטיעון שאליהם מגיעה התביעה, באמצעות הגורמים המייצגים אותה - המשטרה והפרקליטות".
נוסף על כך, התייחסו בהנהלת בתי המשפט לדיווח על הקשר לכאורה שבין השופטת שקיבלה את הסדר הטיעון לבין שופט התעבורה השני המכהן בבית המשפט בפתח תקווה. "מכהנים שמונה שופטים, כל אחד דן בתיקים המנותבים אליו על ידי סגנית הנשיאה הממונה על בית המשפט. הסברה כי קיים הסדר בין שופטים המעבירים תיקים זה אל זה היא מופרכת. הפרסומים האחרונים, המרמזים לקשר פסול כביכול בין השופטים בבית המשפט לתעבורה בפתח-תקווה הם חסרי שחר", לשון ההודעה.
בשבוע שעבר פנו נציגי הפרקליטות למשטרה, בבקשה לספק הסבר לשאלה מדוע לא נשלח הנהג השיכור שדרס את גרינשפן לכלא. התיק טופל על ידי יחידת התביעות של אגף התנועה במשטרה, ולא על ידי הפרקליטות.
יעל גרינשפן, אחותה של שחר, בירכה על ההחלטה לבחון את המקרה מחדש, וציינה שהדבר לא היה קורה ללא המכתב ששלחה עמותת "אור ירוק", לצד התגובות הרבות שקיבלה מהציבור. "אני בהלם וחסרת מילים", אמרה היום בריאיון לערוץ החדשות. "המון תודה לכל מי שתמך ולכל מי שלקח חלק במאבק. זה לא נגמר פה, אנחנו ממשיכים את המאבק גם עבור אנשים אחרים כדי להשפיע גם על עסקאות הטיעון העתידיות".