"אני מרכין את הראש ומתנצל על מה שעשיתי, אך יוצא מבית המשפט בראש מורם" - כך הכריז ח"כ צחי הנגבי מיד לאחר שזוכה מעבירות מרמה, שוחד בחירות והפרת אמונים בפרשת המינויים הפוליטיים. לאחר הכרעת הדין, ערך הנגבי תדרוך העיתונאים בלשכתו בכנסת.
בתדרוך אמר כי, "לא הייתה לי תחושת קיפוח, או תפירת תיק. כיוון שאני מכיר יותר מכל אחד אחר את עובדות המקרה, הייתה לי תחושה שייעשה בסופו של דבר צדק. ידעתי שאת המערכה הזאת צריך לנהל בין כתלי אולם בית המשפט. לא באולם או בעולם התקשורתי ולא בהתרסה או במניפולציות. אני מאושר כאזרח מדינת ישראל וגם כמי שהיה במוקד הדיון המשפטי על התוצאה שנפלה. זה ווין-ווין סיטואיישן".
"נושא המינויים היה מעורפל עשרות בשנים", הוסיף. "שמו מכשולים לפני עיוורים. השרים לא ממש ידעו כיצד לנהוג. יש תוצר, היום יש תוצר משפטי שיצא תחת ידי הרכב השופטים שעשו עבודה מקצועית, יסודית, ראויה". הנגבי המשיך, "ישנם דברים שאם לפני 8 שנים הייתי יותר חכם ויותר מנוסה, לא הייתי עושה".
"הרגשה שקשה לתאר"
בית משפט השלום בירושלים הרשיע הבוקר את חבר הכנסת הראשון שהואשם בעבירה פלילית כתוצאה ממינויים פוליטים במתן עדות שקר, אך החליט לזכותו מכל שאר הסעיפים: מרמה, הפרת אמונים ושוחד בחירות. לא ברור האם יושת על ח"כ הנגבי אות הקלון.
אחרי ההכרעה דיבר הנגבי לכלי התקשורת, ואמר כי "בית המשפט דחה ברוב דעות את הניסיון לקבוע כי במהלכיי בנושא מינויים נפל פגם פלילי. זו הרגשה שקשה לתאר במילים. אני מרגיש שחובתי הראשונה היא לקרוא את אלף עמודי הכרעת הדין. שילמתי מחיר כבד, במשך שש שנים לא יכולתי להיות שר בכיר. לא אערער. אני מרכין את הראש ומתנצל על מה שעשיתי, אך יוצא מבית המשפט בראש מורם".
"אני מאושר, שמח. מאושר כלפי הדרך שבה בית המשפט קבע לגבי המעמד שלי בסיפור הזה. אני רוצה להודות לפרקליטות שניהלו את המשפט הזה בדרך לא מניפולטיבית האמינו באמת ובתמים שהם עושים מהלך ומעשה חשוב, כולל הועץ המשפטי לממשלה שכאשר התקשר אלי בשעתו וסיפר לי שהוא החליט לפתוח בחקירה פלילית אמר לי שהוא עושה זאת בצער רב ומתוך שליבו נקע".
בתנועה לאיכות השלטון מיהרו היום לקרוא לרשויות המשפט להטיל קלון על מעשיו של הנגבי. "בהתחשב במהות העבירה, בתפקידו ובמעמדו של הנגבי, סבורה התנועה כי יש להטיל קלון ועל הנגבי ללכת הביתה", נכתב בהודעת התנועה. דובר התנועה הוסיף כי נעשתה פנייה בנושא ליועץ המשפטי לממשלה.
רוצים לדעת על עוד שידורים חיים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הפרקליטות: "ייקבע בהמשך אם להטיל קלון"
לבית המשפט הגיעו ח"כ איתן כבל וח"כ יואל חסון, כדי לתמוך בהנגבי. חסון אמר בראיון לערוץ החדשות כי "הכרעת הדין משמעותית בעובדה שקיבלו את עמדתו של הנגבי, שזה לא הוגדר כדבר פלילי. היום ברור לחלוטין שמינויים פוליטיים זה דבר אסור שהוא עבירה פלילית, אבל אז זה לא היה כך ובית המשפט קיבל את העמדה הזאת. הנגבי בשנים האחרונות שילם מחיר ציבורי מאוד מאוד יקר. לגבי עדות השקר - לא מכיר את ההחלטה לעומק, אבל עורכי הדין אמורים לערער עליה".
ארז פדן מפרקליטות ירושלים אמר לאחר הדיון כי "הפרקליטות סברה שזה המקרה המתאים לומר 'עד כאן' למקרי המינויים הפוליטיים והשחיתות השלטונית. בית המשפט קבע בדעת רוב שלמרות שהנאשמים עברו את העבירות, יש לבטל נגדם את האישומים בשל שיקולים של הגנה מן הצדק. אנו נלמד את הדברים ורק אז נחליט אם לערער". נעמה סולטני מהפרקילטות הוסיפה כי, "ייקבע בהמשך אם לבקש להטיל קלון בגין העבירה".
עורך דינו של של הנגבי, יעקב ויינרוט, אמר כי "אנחנו חושבים שבית המשפט גיבש היום נורמה שהיא נורמה חשובה בתחום המינויים הפוליטיים. ויחד עם זאת קבע שלא צודק להטיל את הנורמה הזאת על ח"כ צחי הנגבי, ובמיוחד שרוב המעשים נעשו לפני קביעת ההנחיות על ידי היועץ המשפטי לממשלה. הפרקליטות יכולה להיות שבעת רצון על קביעת הנורמה העקרונית בנושא המינויים הפוליטיים".
המבקר: "רמס ברגל גסה את החוק"
בכתב האישום נגדו עולה כי במהלך כהונתו כשר להגנת הסביבה במהלך השנים 2001-2003 הוא ביצע עשרות מינויים פוליטים לתפקידים במשרדו, זאת על מנת לזכות בתמיכה רחבה יותר במרכז הליכוד. מי שחשף את שורת המינויים היה מבקר המדינה דאז אליעזר גולדברג, שכתב בדוח המבקר בשנת 2004 "מעשיו רמסו ברגל גסה את החוק ואת כללי המנהל התקין".
במהלך המשפט הואשם הנגבי שהופיע במודעה בביטאון הליכוד, בה התרברב על אותם מינויים ולמעשה "הפליל" את עצמו.
המשפט נגד הנגבי נמשך כבר ארבע שנים ומנהלים אותו שלושה שופטים. כאשר עלה הנגבי להעיד הוא טען כי הוא לא מינה אותם אישית, אלא רק העביר את קורות חייהם למי שמוסמך להעסיק עובדים. בעבר נעשו ניסיונות להגיע להסדר טיעון שבמסגרתו יורשע הנגבי, אך לא יוטל עליו עונש קלון. מי שדחה את העסקות האלה בעבר היה מני מזוז, מי שהיה היועץ המשפטי לשעבר.