באילת נפתח היום כנס לשכת עורכי הדין ה-13, העוסק בהשפעת המשפט הפלילי על המפה הפוליטית. בכנס השתתפו נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס, מפכ"ל המשטרה דנינו, היועץ המשפטי לממשלה וינשטיין ובכירים נוספים. את הכנס העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על רקע מקרה הרצח הכפול ביישוב הבדואי אל-פורעה בשבוע שעבר, התייחס מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, לסוגיית הקשר בין המשטרה לאוכלוסייה הערבית בישראל. "מדובר בסוגייה מורכבת, ששנים רבות מדי לא זכתה למענה התואם את הצרכים המיוחדים של החברה", אמר. "החלטנו לתעדף את תחום השירות לחברה זו".
"לראשונה מסרנו דין וחשבון לראשי החברה הערבית על פעולותינו עבור המגזר", הוסיף דנינו, "בשנת 2012 הצלחנו להפחית את מספר תאונות הדרכים במגזר הערבי, הוספנו נקודות משטרה ביישובים ערבים, הכנו תכנית חומש והצגנו אותה לממשלה - ואני מקווה שהיא תיושם".
בנוגע לסוגיית החזקת הנשק על ידי אזרחים, שעלתה לכותרות לאחרונה אמר המפכ"ל כי "במשך שבועיים אספנו 350 כלי נשק שהסתובבו ברחובות". לטענת דנינו מדובר "בטיפה בים ואין להפחית מחשיבות הפיקוח על כלי הנשק".
כתב אישום - על כל חמישה תיקים
"בשנה החולפת ראינו ירידה דרמטית של 20 אחוזים בתקריות הנשק במגזר הערבי ובכלל המדינה" הוסיף דנינו, "חייבים להמשיך בטיפול, לא רק באופן משטרתי - גם דרך מערכת החינוך ודרך מערכת הרווחה, על מנת לטפל בתחושת הקיפוח. המשטרה מציבה לעצמה יעד - להגיש כתב אישום אחד בלבד על כל חמישה תיקים. לא המצאנו את המספר הזה - זה פחות או יותר הממוצע של מדינות ה-OECD. זה ישפר את כושר ההרתעה ואת יכולת אכיפת החוק".
גם נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס נאם בכנס שהתקיים באילת והתייחס לסחבת התיקים במערכת המשפט: "ראוי שאדם שפונה למערכת המשפט יזכה לקבל סעד בזמן סביר. ככל שחולף זמן רב יותר, כך יכולה לקטון מידת האפקטיביות של הסעד. נקטנו בשורה של צעדים ניהוליים, שנועדו לשפר את הנושא - בבית המשפט המחוזי בירושלים החל פיילוט של שמיעה רציפה של דיוני העדויות במשפטים. תוצאות הפיילוט הצביעו על כך שמשך התיקים שהשתתפו בפיילוט היה קצר יותר. השופטים שהשתתפו בפיילוט דיווחו על שביעות רצון".